Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Karácsony

2016.12.23

Legyen igaz a Karácsonyunk Isten áldásával!

Ha a Karácsony csupán arról szól,hogy együtt van a család,az baj,hiszen nagyobb a hiánya egész évben,egy nap,hogyan pótolhatná azt?Ha egy napra felfüggesztem a haragom  a másik iránt,az is nagy baj,hiszen az év többi napján vagy gyűlölöm,vagy közömbös számomra.Ha az évnek csupán egyetlen napján próbálok szeretettel élni értelmetlen és hiábavaló a szeretetem, s az életem. Értelmetlen a Karácsony,csak egy ünnep,amely nem szól másról,csupán egy formális hamis békességet,s szeretetet adó együttlétről. Legyen hát valódi SZERETET és BÉKE a szívünkben amely nem csupán egy napig tart,hanem egy életen át.

A SZÍV

-Holnap reggel, kezdte a sebész, Ki fogom nyitni a szívedet.

- Ott fogod találni Jézust - vágott közbe a fiú. A sebész bosszankodva felnézett - Fel fogom vágni a szívedet,

- folytatta, hogy lássam, mennyi károsodás történt.

-De amikor felnyitod a szívemet, Jézust fogod ott találni...mondta a fiú. A sebész a szülőkre tekintett, akik csendben ültek.

-Miután látom, hogy mennyi károsodás történt, vissza fogom varrni a szívedet és a mellkasodat, és eltervezem, mi a következő lépés.

- De ott fogod találni Jézust a szívemben. A Biblia azt mondja, hogy Ő ott él. Minden zsoltár azt zengi, hogy Ő ott él. Ott fogod találni Őt az én szívemben. A sebésznek elege volt:

- Majd megmondom neked, mit fogok találni a szívedben! Sérült izmokat, gyenge vérellátást, és elvékonyodott érfalakat fogok találni. Ezután el fogom tervezni, hogy tudlak meggyógyítani.

-Jézust is ott fogod találni, Ő ott él - mondta a fiú.

A sebész elment. Leült az irodájában, és magnószalagra vette a műtéttel kapcsolatos megjegyzéseit, gondolatait, sérült főütőér, sérült tüdőbe vezető erek, elterjedt izomsorvadás, (visszafejlődés)

Nincs remény a szívátültetésre, nincs remény a gyógyításra, kezelésre. Terápia: fájdalomcsillapítók, és ágyban feküdni. Prognózis: itt kis szünetet tartott, egy éven belüli halál.

Megállította a magnót, de még volt mit mondania.

-Miért?? kérdezte hangosan. Miért tetted ezt??? Te juttattad őt ide! Te okoztad neki ezt a gyötrelmet és Te kárhoztattad őt korai halálra!!

Miért ?

Az Úr így válaszolt:

-A fiú az Én bárányom, nem terveztem, hogy sokáig a TE nyájadhoz tartozzon, mert ő az én nyájamnak tagja, és az lesz örökké. Itt a én nyájamban nem lesz fájdalom, olyan jólétben lesz része, amit te el sem tudsz képzelni. Szülei egy napon, találkozni fognak vele és ők is megismerik a békességet és az én nyájam gyarapodni fog.

A sebész, forró könnyeket hullajtott, de ingerültsége meg ennél is hevesebb volt.

Te teremtetted ezt a fiút, Te teremtetted ezt a szívet !!! Meg fog halni hónapokon belül. Miért ???

Az Úr válaszolt:

-A fiú az Én bárányom, vissza fog térni az én nyájamhoz, amint elvégezte küldetését. Én nem azért küldtem az én bárányomat a nyájadba, hogy elveszítsem, hanem azért, hogy egy másik elveszett bárányt megmentsen.

Az orvos megértette, őróla van szó, már potyogtak a könnyei.

A sebész odaült a fiú ágya szélére, a szülők vele szemben ültek. Akkor felébredt és suttogva kérdezte:

-Kinyitottad a szívemet???

- Igen, mondta a sebész.

-Mit találtál ? -kérdezte a fiú.

-Megtaláltam Jézust- felelte az orvos