Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tizenkettedik

 Nagytiszteletű Úr!

 

Kérdést szeretnék Önhöz intézni: Mi lett a sorsa…?

 

A 2009 és 2010- es könyvvizsgálói jelentést egyszerre készült el, így betekinteni 2011-ben tudtunk az iskola költségvetési zárásába. Addig csupán sarokszámokat ismerhettünk meg, mind a költségvetési tervezetből, mind a zárásból, azt is szóbeli ismertetéssel.

2011-ben a amikor megismertük a könyvvizsgálói jelentést, a presbiteri gyűlésen megkérdeztem, hogy miből adódik  az a 12 700 000 FT. összegű tartozás, illetve követelés, amely fűtéskorszerűsítés címén van nyilvántartva. Kérdésemre igen zavaros választ kaptam, amely megtalálható a 2011.május 20-i presbiteri jegyzőkönyvben. Azonban az iskola és gyülekezet reménybeli rendeződése miatt ezt a kérdést nem bolygattam tovább.

Tisztelettel újból megkérdezem, mivel presbiteri gyűlés keretén belül ezt nem tehetem meg, mivel valószínű, hogy ez is hozzájárult ahhoz, hogy kizárjanak a presbiterválasztásból, hogy ezt a kérdést ne tegyem fel többé. Így ezen a módon kérdezem:

-        -  Mi lett a sorsa annak a 12 700 000 Ft-nak, amelyet az intézmény fűtéskorszerűsítés címen költött el?

-        -  Miért nem rendelkezett az intézmény a vásárlás bizonyítékát fedező számlával, amennyiben a kazán törvényes módon került az intézmény használatába?

-         - Amennyiben a számla rendezése időközben megtörtént szeretném tudni, hogy milyen módon? Mivel nem tartom elfogadhatónak, hogy egy intézmény kiad: 12 700 000 Ft-ot egy kazánra, amelyet, mint a székely asszony a mesében” meg is kap meg nem is” és az összeg nem jelenik meg számla fedezetével 2009 és 2010-ben, ugyanakkor évek múlva „rendeződik”.

Megjegyzés: Amennyiben nagyobb értékű tárgyat, vagy akár kisebb értékű tárgyat törvényesen vásárolunk arról megfelelő számlát kapunk. Hogyan lehetséges, hogy az intézmény nem rendelkezett a vásárláskor ezzel a számlával? 

Tisztelettel kérem Nagytiszteletű Urat, hogy kérdéseimre megnyugtató választ adatni szíveskedjék.

 

Tiszafüred, 2013.február 03.

A hozzászóló IP címét azért voltam kénytelen blokkolni és a továbbiakban nem engedélyezni a hozzászólást,mert amíg én név és cím nélkül tettem fel dokumentumot,tanulság és figyelmeztetésként,addig "valaki"ezt oly módon használta fel, hogy megszemélyesítette és becsületsértésre és rossz hírnév keltésre használta fel .Valójában szomorú, hogy a hozzászólónak az érdeke az, hogy védje azt ami nem tiszta, ahelyett, hogy arra törekedne, hogy ami nincs rendben azt igyekezzen tisztességesen rendbe tenni/rendbe tétetni.A tiszta dolgokra törekedni kell, ,hogy Isten neve ne "cégér", hanem világító szövétnek legyen, hogy ne gyalázzák a mi gazságaink miatt ezt a Szent nevet, hanem dicsőítessék mások által is.Sajnálom, ha ma ez ott ahol a hozzászóló írta nem így van.Jó lenne, ha a vádaskodás és a másik ember bántása helyett elgondolkodna azon, hogy jó helyen van-e?Amennyiben egy egyházi intézményben dolgozik és másokat bánt ahelyett, hogy törekedne az igazság kiderítésére, a dolgok jóvátételére.