Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bevándorlás-Hódítás?

Az egyiptomi koptok sorsa vár Európára

írta: eisen64

Mi is idegenné váltunk saját hazánkban – figyelmeztet a kopt vezető

 

Nem tartja ellenségeknek a mohamedánokat, és imádkozik értük  állítja a Magyarországi Kopt Ortodox Egyház vezetője. Dr. Youssef Khalil azonban elutasítja az iszlám erőszakos tanításait és arra figyelmeztet, hogy az ateista Európa nem tudja integrálni azokat, akik a térítés és hódítás céljával érkeznek. Szerinte intő példa az egyiptomi koptok sorsa, akik 1400 éve naivan elhitték, hogy az arabok békés szándékkal érkeznek, majd azt vették észre, hogy idegenné váltak saját hazájukban. A főpap  akit III. Senuda kopt pápa küldött Magyarországra  az mno.hu-nak adottinterjúban elmondta, hogy mintegy száz kopt család él hazánkban (többségük egyiptomi, de vannak libanoniak, szírek, irakiak és szudániak is), a kormány által befogadott kopt menekültekkel azonban még nem találkozott. Részletek az interjúból:

– Az arab tavasz során Egyiptomban milliónyi keresztény élete került veszélybe. Manapság milyen állapotok uralkodnak hazájában?
– Most sokkal jobb a helyzet. Egyiptom keresztényei kétféle vallási üldözést szenvednek el, amióta az iszlám az ország területére behatolt: a keményvonalas mozlim nép, illetve a mozlim vezetők részéről. Kegyelmi állapot, ha utóbbiak mérsékeltebbek és megértőbbek a keresztények iránt. Amikor a Mozlim Testvériség uralkodott egy éven át, az a legsötétebb korszak volt, üldözték a keresztényeket. S hogy miért?

A GOND AZ ISZLÁMBAN VAN, A KORÁN A PROBLÉMA FORRÁSA: OLYAN FEJEZETEKET TARTALMAZ, AMELYEK MEGPARANCSOLJÁK A MOZLIMNAK, HOGY MEGÖLJE A HITETLENEKET.

– Aki nem keresztény?
– Nem csak, mindenkit, aki nem mozlim, azért, mert nem mozlim, és nem úgy él. Ebből következtethető e réteg kereszténygyűlölete is, mert Egyiptomban a lakosság kisebb, de jelentős része írástudatlan. Nem csoda, ha ezek az emberek elfogadják azokat a tanításokat, amelyeket egy mozlim prédikátor átad számukra. Ha a „tanító” erőszakra hajlamos beállítottságú, és felszólítja híveit arra, hogy alkalmazzák ők is az agressziót, akkor kiépít egy olyan bázist, amelynek tagjai a nem mozlimok irányában folyamatosan erőszakosak lesznek.

 Hány kopt volt kénytelen elmenekülni Egyiptomból a 2011-es válság során?
– Nincsenek pontos adataim. Azok közül azonban, akik a Mozlim Testvériség miatt elmenekültek, a testvériség bukása után sokan visszatértek hazájukba.

 

Dr. Youssef Khalil, a Magyarországi Kopt Egyház vezetője

– Az Iszlám Állam miatt ugyancsak milliók kénytelenek elmenekülni szülőföldjükről. Hogyan lehetne megfékezni a terrorszervezetet?
– Magyar állampolgárként mondom most a véleményem, nem mint vallási vezető. Mélyen egyetértek Orbán Viktor intézkedéseivel, amelyeket a bevándorlással kapcsolatban hozott. Olvastam azt a szöveget, amelyet a kormányfő a külföldre akkreditált nagykövetek előtt mondott; nagyon örültem annak, hogy van egy európai politikus, aki ennyire tisztában van a kialakult helyzettel, és érti is, mi történik. Azok, akik most Európába jönnek, valójában nem menekültek. Ha azok lennének, mehetnének Szaúd-Arábiába, az emirátusokba, Katarba, azokba az országokba, amelyek dúskálnak a pénzben.

– Amennyiben helyesek a médiában forgó információk, nem is engedik be a menekülteket ezek a gazdag országok.
– Miért nem engedik be? Tudja? Azért, hogy idejöjjenek, és megszállják Európát. Ugyanaz megy végbe most a földrészen, ami ezernégyszáz évvel ezelőtt történt Egyiptomban. Megszállták az országunkat. A koptok naivan elhitték az araboknak, hogy békés szándékkal érkeztek és szeretnének az országban letelepedni.

MINTHA CSAK ÚJRAOLVASNÁM A TÖRTÉNELMET, CSAK MOST SOKKAL GYORSABB A RITMUS. TÍZ ÉV, ÉS AZ EURÓPAIAK NEM TALÁLNAK MAGUKNAK HELYET A SAJÁT ORSZÁGUKBAN.

– Kissé sötét prognózis.
– Valóban borús a jövő. Kihasználják az európai mentalitást, az emberi jogokat, azt, hogy a keresztény értékeket betartják, csak éppen Krisztust veszik ki belőle. Az EU-ban számos kártékony lobbi létezik a keresztény tanítás ellen. A sátán kihasználta, hogy Istent kiutasították Európából. Azok az alapvető keresztény értékek (a másik ember elfogadása, segítése), amelyeket az európai mentalitás még mindig elfogad, okozzák, hogy a földrész megnyitotta a kapuit az iszlám térhódítás előtt.

Kopt keresztények nagyszabású szabadtéri istentisztelete 2011-ben

– A szír polgárháború miatt többmilliónyian voltak kénytelenek az ország határain kívülre menekülni. Kérdés, hogy akik útra kelnek, mind szírek-e, vagy sok ezren csapódnak hozzájuk olyanok, akik szerencsét próbálni érkeznek a kontinensre. Vagy hódítani, ahogy Ön mondta.
– Törökország nem csatlakozhatott az Európai Unióhoz. Erre a törökök úgy reagáltak: akkor ők viszik be az iszlámot Európába, s kiderül, ki uralja majd a másikat. A törökök miért nem istápolják a menekülteket?

– A hírek szerint kétmillió szír van az országukban.
– Ennél bonyolultabb, veszélyesebb a kérdés. Az, hogy Törökország befogad menekülteket, nem jelenti azt, hogy biztosít nekik lakást, élelmet, orvosi ellátást, munkát, egyebet, ahogy Európában képzelik. A migránsok sátrakban tengődnek, télen fáznak, kevés ellátást biztosítanak nekik, azt is inkább önkéntesek, nem az állam. De Libanonban és Jordániában is hasonló a helyzet.

EURÓPAI NAIVITÁS, HOGY EGY MENEKÜLT KÉTSZER ANNYIBA KERÜL, MINT EGY MAGYAR MUNKANÉLKÜLI. NEM IS BESZÉLVE A KÜLÖNBÖZŐ NYELVRŐL, ÉRTÉKRENDRŐL, VALLÁSRÓL.

– Meg lehet állítani a migránsáradatot?
– Már késő. Akik megérkeztek, már bőven elegen vannak. Számoljon utána, mennyibe kerül az államnak, ha valakinek négy felesége van, és mindegyiktől születik öt gyereke, a kormány mindannyiuknak fizeti az iskoláztatást, egészségügyi ellátást. Azután átveszik a magyarok helyét.

– Inkább a németekét vagy a svédekét, leginkább oda tartanak.
– Meg fogják szállni egész Európát. A csalit már bekapta a földrész.

– Integrálhatók még ezek az emberek?
– Egy ateista társadalomba? Az érkezők azzal a szándékkal jönnek, hogy terjesszék az iszlámot, idő kérdése, de Európa mohamedán kontinens lesz. Mert akik érkeznek, abban hisznek, hogy ha nekik köszönhetően az európaiak felveszik az iszlámot, ők a mennyországba kerülnek.

 

Kopt mártírok, akik nem tagadták meg hitüket a lefejezésük előtt

– Szavai szerint a jóléti társadalmak biztosította segély csak az első lépcső?
– Igen, ugyanaz a kéz, amely most segélyért folyamodik, megfogja a kést, és szép lassan ellenünk fordul. Ami most történik, azt már azóta mondom, hogy idejöttem. Mindig azzal vádoltak, hogy gyűlölködő vagyok. És tessék, most minden valóra vált. Ugyanakkor azt is szem előtt kell tartani:

A MOZLIMOK NEM ELLENSÉGEINK, DE NEM SZERETEM AZOKAT A TANÍTÁSOKAT, AMELYEK ERŐSZAKRA SZÓLÍTANAK. KRISZTUS A BÉKÉRE, A SZERETETRE HÍV, MI EZÉRT KÖVETJÜK ŐT. JÉZUS AZT TANÍTJA: SZERESD FELEBARÁTOD! EZÉRT SAJNÁLOM A MOHAMEDÁNOKAT, ÉS IMÁDKOZOM ÉRTÜK.

– Tart attól, hogy a migránsokkal terroristák is beszivárognak Európába?
– Már bent vannak, képek, videók tanúskodnak erről.

– Mit tanácsolna ebben a válságos helyzetben Európa vezető politikusainak?
– A politikához nincs közöm, az egyházaknak viszont azt: közeledjenek még inkább Krisztushoz, híveiket vigyék közelebb Istenhez. Kopogjanak be az emberekhez, kérdezzék meg, hol van a Szentírás és Jézus az életükben. Tanítsák meg az embereket, hogyan kerüljenek közelebb Krisztushoz, és a hitük megerősödik. Nemrég huszonegy vértanú halt meg Líbiában, akiket az Iszlám Állam fejezett le.

Kopt keresztények nagyszabású szabadtéri istentisztelete 2011-ben, a résztvevők közül sokan mártírok lettek. 

TÚLÉLHETTÉK VOLNA, HA ÁTTÉRNEK AZ ISZLÁMRA, DE ŐK ISTENT VÁLASZTOTTÁK, ÉS KITARTOTTAK A HITÜK MELLETT. EZ ANNAK A GYÜMÖLCSE, HOGY MÁR A GYEREKEKNEK IS JÉZUS SZERETETÉT TANÍTJUK, MERT NINCS MÁS MEGMENTŐ RAJTA KÍVÜL, VALÓDI BÉKÉT A SZÍVEKBE CSAK Ő ADHAT, MERT AZT MONDTA: A BÉKESSÉGET ADOM NEKTEK.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

snore remedies

(HerbertRuino, 2020.11.25 12:17)

erectile dysfunction therapist <a href=https://courrierdesameriques.com/forums/topic/acheter-stilnox-en-ligne-sans-ordonnance>https://courrierdesameriques.com/forums/topic/acheter-stilnox-en-ligne-sans-ordonnance</a> whiteheads home remedies

grablo.se

(grablo.se, 2020.11.24 04:50)


Nice blog here! Additionally your site loads up very fast! What web host are you the use of? Can I am getting your associate hyperlink to your host? I desire my web site loaded up as fast as yours lol http://meten.grablo.se/music/nike-golv-oernskoeldsvik.php nike golv örnsköldsvik

cabdtin.se

(cabdtin.se, 2020.11.21 12:49)


I have read so many content on the topic of the blogger lovers but this article is actually a pleasant piece of writing, keep it up. http://lecnu.cabdtin.se/skin-care/hur-fungerar-reflexer.php hur fungerar reflexer

hur snart kan man ta graviditetstest glishist.se

(glishist.se, 2020.11.21 04:19)


I read this piece of writing completely concerning the comparison of latest and previous technologies, it's remarkable article. http://squarc.glishist.se/sport/hur-snart-kan-man-ta-graviditetstest.php hur snart kan man ta graviditetstest

cabdtin.se

(cabdtin.se, 2020.11.20 05:15)


Thank you for sharing your thoughts. I really appreciate your efforts and I will be waiting for your further post thank you once again. http://elor.cabdtin.se/decorations/produkter-til-uren-hud.php produkter til uren hud

Нашел увлекательную новость

(DannyIsoro, 2020.11.19 13:16)

Привет всем участникам форума!
Нашел удивительную фотосессию на этом сайте: http://himaan.ru :
<a href=http://himaan.ru/novosti-shou-biznesa/>новости шоу бизнеса узнай все</a> светские новости шоу бизнеса
смех прикол http://himaan.ru/prikoli_umor/
Модели с аппетитными формами без ретуши http://himaan.ru/7442-modeli-s-appetitnymi-formami-bez-retushi.html
Интересные фото из Южной Кореи <a href=http://himaan.ru/10563-interesnye-foto-iz-yuzhnoy-korei.html> Интересные фото из Южной Кореи </a>

cabdtin.se

(cabdtin.se, 2020.11.18 16:00)


Hiya! Quick question that's totally off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My blog looks weird when browsing from my iphone. I'm trying to find a theme or plugin that might be able to fix this problem. If you have any suggestions, please share. Thanks! http://elor.cabdtin.se/decorations/avlngt-fyrkantigt-broed.php avlångt fyrkantigt bröd

фильмы новинки смотреть онлайн 2020 хорошем качестве

(JamesCob, 2020.11.18 14:12)

Приветствую! класный у вас сайт!
Нашел сериальную базу кино: <b> ужасы онлайн самые страшные и лучшие фильмы </b> <a href=http://kinoserialtv.net/>http://kinoserialtv.net/</a>
Тут: приключения электроников смотреть онлайн в хорошем качестве http://kinoserialtv.net/priklyucheniya/ список 2019
Тут: список лучших сериалов смотреть онлайн бесплатно http://kinoserialtv.net/serialy/ список 2019
Тут: «Пятницу, 13» ждет еще одна перезагрузка http://kinoserialtv.net/15130-pyatnicu-13-zhdet-esche-odna-perezagruzka.html
Здесь: http://kinoserialtv.net/172-nauka-i-priroda-unikalnye-yavleniya-sibirskiy-apokalipsis-1995-2006.html

bracen.se FrankLiera

(bracen.se FrankLiera, 2020.11.18 07:42)

ripmu.bracen.se/trends/chiafroen-kalorier-1-msk.php
Highly energetic blog, I liked that a lot. Will there be a part 2? http://ripmu.bracen.se/trends/chiafroen-kalorier-1-msk.php chiafrön kalorier 1 msk

skellefteГҐ kommun insidan bacboo.se

(bacboo.se, 2020.11.18 07:28)


Heya i am for the first time here. I came across this board and I find It really useful &amp; it helped me out a lot. I hope to give something back and help others like you helped me. http://anan.bacboo.se/beautiful-things/skellefte-kommun-insidan.php skellefteГҐ kommun insidan

bracen.se FrankLiera

(bracen.se FrankLiera, 2020.11.17 12:35)

recsa.bracen.se/beautiful-things/omega-3-under-graviditet.php
I know this if off topic but I'm looking into starting my own weblog and was curious what all is required to get set up? I'm assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I'm not very web smart so I'm not 100% certain. Any recommendations or advice would be greatly appreciated. Thanks http://recsa.bracen.se/beautiful-things/omega-3-under-graviditet.php omega 3 under graviditet

новости видео смотреть онлайн

(Michaelrib, 2020.11.16 09:58)

Здравствуйте! Класный у вас сайт!
Что скажете по поводу этих новостей?:
Москва входит в число мировых лидеров по информатизации мегаполисов http://enewz.ru/19912-moskva-vhodit-v-chislo-mirovyh-liderov-po-informatizacii-megapolisov.html
Apple зарегистрировала два патента на 3D-камеры <a href=http://enewz.ru/18759-apple-zaregistrirovala-dva-patenta-na-3d-kamery.html> Apple зарегистрировала два патента на 3D-камеры </a>
свежие новости экономики http://enewz.ru/ekonomika/
<a href=http://enewz.ru/novorossiya-novosti-svodki/>новороссия стрелкова</a> стрелков новороссия
Ещё много всего нашел тут: <b> применение информационных технологий </b> <a href=http://enewz.ru/>http://enewz.ru/</a>

tron trx криптовалюта новости сегодня

(Georgesuh, 2020.11.15 22:07)

Привет! Класный у вас сайт!
Что скажете по поводу этих новостей?:
В Китае создано «умное зеркало» Miraffe, которое распознает любой предмет http://itcyber.ru/12286-v-kitae-sozdano-umnoe-zerkalo-miraffe-kotoroe-raspoznaet-lyuboy-predmet.html
Российский производитель разработал часы с изображением клоуна из фильма «Оно» <a href=http://itcyber.ru/16740-rossiyskiy-proizvoditel-razrabotal-chasy-s-izobrazheniem-klouna-iz-filma-ono.html> Российский производитель разработал часы с изображением клоуна из фильма «Оно» </a>
<a href=http://itcyber.ru/mobile/>новости про смартфоны</a> новости про смартфоны
<a href=http://itcyber.ru/information-technology-it/>использование информационных технологий</a> информационные образовательные технологии
Ещё много всего нашел тут: <b> tron trx криптовалюта новости сегодня </b> http://itcyber.ru/

bracen.se

(bracen.se, 2020.11.15 15:16)


Attractive section of content. I just stumbled upon your blog and in accession capital to assert that I acquire in fact enjoyed account your blog posts. Any way I will be subscribing to your augment and even I achievement you access consistently rapidly. http://udbur.bracen.se/sport/pennor-foer-mlarboecker-foer-vuxna.php pennor för målarböcker för vuxna

ta bort appar bacboo.se

(bacboo.se, 2020.11.15 05:27)


This web site certainly has all of the information I wanted about this subject and didn't know who to ask. http://ccure.bacboo.se/music/ta-bort-appar.php ta bort appar

bracen.se

(bracen.se, 2020.11.13 02:34)


Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest twitter updates. I've been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this. Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates. http://inrid.bracen.se/beautiful-things/lulu-carter-nude.php lulu carter nude

bästa schampot för skadat hår bacboo.se

(bacboo.se, 2020.11.12 23:45)


Thanks very nice blog! http://pala.bacboo.se/skin-care/baesta-schampot-foer-skadat-hr.php bästa schampot för skadat hår

bracen.se

(bracen.se, 2020.11.11 23:06)


Thanks for sharing your thoughts about. Regards http://ringl.bracen.se/delicious-dishes/kost-vid-viktnedgng.php kost vid viktnedgГҐng

abeeysi.se

(abeeysi.se, 2020.11.09 16:40)


Howdy would you mind letting me know which web host you're working with? I've loaded your blog in 3 different browsers and I must say this blog loads a lot quicker then most. Can you suggest a good hosting provider at a reasonable price? Many thanks, I appreciate it! http://phaib.abeeysi.se/skin-care/den-magiska-stenen.php den magiska stenen

pieds secs causes bacboo.se

(bacboo.se, 2020.11.09 09:08)


Hello to every body, it's my first go to see of this web site; this web site contains remarkable and really excellent data for readers. http://etac.bacboo.se/skin-care/pieds-secs-causes.php pieds secs causes


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24

Következő »