Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bevándorlás-Hódítás?

Az egyiptomi koptok sorsa vár Európára

írta: eisen64

Mi is idegenné váltunk saját hazánkban – figyelmeztet a kopt vezető

 

Nem tartja ellenségeknek a mohamedánokat, és imádkozik értük  állítja a Magyarországi Kopt Ortodox Egyház vezetője. Dr. Youssef Khalil azonban elutasítja az iszlám erőszakos tanításait és arra figyelmeztet, hogy az ateista Európa nem tudja integrálni azokat, akik a térítés és hódítás céljával érkeznek. Szerinte intő példa az egyiptomi koptok sorsa, akik 1400 éve naivan elhitték, hogy az arabok békés szándékkal érkeznek, majd azt vették észre, hogy idegenné váltak saját hazájukban. A főpap  akit III. Senuda kopt pápa küldött Magyarországra  az mno.hu-nak adottinterjúban elmondta, hogy mintegy száz kopt család él hazánkban (többségük egyiptomi, de vannak libanoniak, szírek, irakiak és szudániak is), a kormány által befogadott kopt menekültekkel azonban még nem találkozott. Részletek az interjúból:

– Az arab tavasz során Egyiptomban milliónyi keresztény élete került veszélybe. Manapság milyen állapotok uralkodnak hazájában?
– Most sokkal jobb a helyzet. Egyiptom keresztényei kétféle vallási üldözést szenvednek el, amióta az iszlám az ország területére behatolt: a keményvonalas mozlim nép, illetve a mozlim vezetők részéről. Kegyelmi állapot, ha utóbbiak mérsékeltebbek és megértőbbek a keresztények iránt. Amikor a Mozlim Testvériség uralkodott egy éven át, az a legsötétebb korszak volt, üldözték a keresztényeket. S hogy miért?

A GOND AZ ISZLÁMBAN VAN, A KORÁN A PROBLÉMA FORRÁSA: OLYAN FEJEZETEKET TARTALMAZ, AMELYEK MEGPARANCSOLJÁK A MOZLIMNAK, HOGY MEGÖLJE A HITETLENEKET.

– Aki nem keresztény?
– Nem csak, mindenkit, aki nem mozlim, azért, mert nem mozlim, és nem úgy él. Ebből következtethető e réteg kereszténygyűlölete is, mert Egyiptomban a lakosság kisebb, de jelentős része írástudatlan. Nem csoda, ha ezek az emberek elfogadják azokat a tanításokat, amelyeket egy mozlim prédikátor átad számukra. Ha a „tanító” erőszakra hajlamos beállítottságú, és felszólítja híveit arra, hogy alkalmazzák ők is az agressziót, akkor kiépít egy olyan bázist, amelynek tagjai a nem mozlimok irányában folyamatosan erőszakosak lesznek.

 Hány kopt volt kénytelen elmenekülni Egyiptomból a 2011-es válság során?
– Nincsenek pontos adataim. Azok közül azonban, akik a Mozlim Testvériség miatt elmenekültek, a testvériség bukása után sokan visszatértek hazájukba.

 

Dr. Youssef Khalil, a Magyarországi Kopt Egyház vezetője

– Az Iszlám Állam miatt ugyancsak milliók kénytelenek elmenekülni szülőföldjükről. Hogyan lehetne megfékezni a terrorszervezetet?
– Magyar állampolgárként mondom most a véleményem, nem mint vallási vezető. Mélyen egyetértek Orbán Viktor intézkedéseivel, amelyeket a bevándorlással kapcsolatban hozott. Olvastam azt a szöveget, amelyet a kormányfő a külföldre akkreditált nagykövetek előtt mondott; nagyon örültem annak, hogy van egy európai politikus, aki ennyire tisztában van a kialakult helyzettel, és érti is, mi történik. Azok, akik most Európába jönnek, valójában nem menekültek. Ha azok lennének, mehetnének Szaúd-Arábiába, az emirátusokba, Katarba, azokba az országokba, amelyek dúskálnak a pénzben.

– Amennyiben helyesek a médiában forgó információk, nem is engedik be a menekülteket ezek a gazdag országok.
– Miért nem engedik be? Tudja? Azért, hogy idejöjjenek, és megszállják Európát. Ugyanaz megy végbe most a földrészen, ami ezernégyszáz évvel ezelőtt történt Egyiptomban. Megszállták az országunkat. A koptok naivan elhitték az araboknak, hogy békés szándékkal érkeztek és szeretnének az országban letelepedni.

MINTHA CSAK ÚJRAOLVASNÁM A TÖRTÉNELMET, CSAK MOST SOKKAL GYORSABB A RITMUS. TÍZ ÉV, ÉS AZ EURÓPAIAK NEM TALÁLNAK MAGUKNAK HELYET A SAJÁT ORSZÁGUKBAN.

– Kissé sötét prognózis.
– Valóban borús a jövő. Kihasználják az európai mentalitást, az emberi jogokat, azt, hogy a keresztény értékeket betartják, csak éppen Krisztust veszik ki belőle. Az EU-ban számos kártékony lobbi létezik a keresztény tanítás ellen. A sátán kihasználta, hogy Istent kiutasították Európából. Azok az alapvető keresztény értékek (a másik ember elfogadása, segítése), amelyeket az európai mentalitás még mindig elfogad, okozzák, hogy a földrész megnyitotta a kapuit az iszlám térhódítás előtt.

Kopt keresztények nagyszabású szabadtéri istentisztelete 2011-ben

– A szír polgárháború miatt többmilliónyian voltak kénytelenek az ország határain kívülre menekülni. Kérdés, hogy akik útra kelnek, mind szírek-e, vagy sok ezren csapódnak hozzájuk olyanok, akik szerencsét próbálni érkeznek a kontinensre. Vagy hódítani, ahogy Ön mondta.
– Törökország nem csatlakozhatott az Európai Unióhoz. Erre a törökök úgy reagáltak: akkor ők viszik be az iszlámot Európába, s kiderül, ki uralja majd a másikat. A törökök miért nem istápolják a menekülteket?

– A hírek szerint kétmillió szír van az országukban.
– Ennél bonyolultabb, veszélyesebb a kérdés. Az, hogy Törökország befogad menekülteket, nem jelenti azt, hogy biztosít nekik lakást, élelmet, orvosi ellátást, munkát, egyebet, ahogy Európában képzelik. A migránsok sátrakban tengődnek, télen fáznak, kevés ellátást biztosítanak nekik, azt is inkább önkéntesek, nem az állam. De Libanonban és Jordániában is hasonló a helyzet.

EURÓPAI NAIVITÁS, HOGY EGY MENEKÜLT KÉTSZER ANNYIBA KERÜL, MINT EGY MAGYAR MUNKANÉLKÜLI. NEM IS BESZÉLVE A KÜLÖNBÖZŐ NYELVRŐL, ÉRTÉKRENDRŐL, VALLÁSRÓL.

– Meg lehet állítani a migránsáradatot?
– Már késő. Akik megérkeztek, már bőven elegen vannak. Számoljon utána, mennyibe kerül az államnak, ha valakinek négy felesége van, és mindegyiktől születik öt gyereke, a kormány mindannyiuknak fizeti az iskoláztatást, egészségügyi ellátást. Azután átveszik a magyarok helyét.

– Inkább a németekét vagy a svédekét, leginkább oda tartanak.
– Meg fogják szállni egész Európát. A csalit már bekapta a földrész.

– Integrálhatók még ezek az emberek?
– Egy ateista társadalomba? Az érkezők azzal a szándékkal jönnek, hogy terjesszék az iszlámot, idő kérdése, de Európa mohamedán kontinens lesz. Mert akik érkeznek, abban hisznek, hogy ha nekik köszönhetően az európaiak felveszik az iszlámot, ők a mennyországba kerülnek.

 

Kopt mártírok, akik nem tagadták meg hitüket a lefejezésük előtt

– Szavai szerint a jóléti társadalmak biztosította segély csak az első lépcső?
– Igen, ugyanaz a kéz, amely most segélyért folyamodik, megfogja a kést, és szép lassan ellenünk fordul. Ami most történik, azt már azóta mondom, hogy idejöttem. Mindig azzal vádoltak, hogy gyűlölködő vagyok. És tessék, most minden valóra vált. Ugyanakkor azt is szem előtt kell tartani:

A MOZLIMOK NEM ELLENSÉGEINK, DE NEM SZERETEM AZOKAT A TANÍTÁSOKAT, AMELYEK ERŐSZAKRA SZÓLÍTANAK. KRISZTUS A BÉKÉRE, A SZERETETRE HÍV, MI EZÉRT KÖVETJÜK ŐT. JÉZUS AZT TANÍTJA: SZERESD FELEBARÁTOD! EZÉRT SAJNÁLOM A MOHAMEDÁNOKAT, ÉS IMÁDKOZOM ÉRTÜK.

– Tart attól, hogy a migránsokkal terroristák is beszivárognak Európába?
– Már bent vannak, képek, videók tanúskodnak erről.

– Mit tanácsolna ebben a válságos helyzetben Európa vezető politikusainak?
– A politikához nincs közöm, az egyházaknak viszont azt: közeledjenek még inkább Krisztushoz, híveiket vigyék közelebb Istenhez. Kopogjanak be az emberekhez, kérdezzék meg, hol van a Szentírás és Jézus az életükben. Tanítsák meg az embereket, hogyan kerüljenek közelebb Krisztushoz, és a hitük megerősödik. Nemrég huszonegy vértanú halt meg Líbiában, akiket az Iszlám Állam fejezett le.

Kopt keresztények nagyszabású szabadtéri istentisztelete 2011-ben, a résztvevők közül sokan mártírok lettek. 

TÚLÉLHETTÉK VOLNA, HA ÁTTÉRNEK AZ ISZLÁMRA, DE ŐK ISTENT VÁLASZTOTTÁK, ÉS KITARTOTTAK A HITÜK MELLETT. EZ ANNAK A GYÜMÖLCSE, HOGY MÁR A GYEREKEKNEK IS JÉZUS SZERETETÉT TANÍTJUK, MERT NINCS MÁS MEGMENTŐ RAJTA KÍVÜL, VALÓDI BÉKÉT A SZÍVEKBE CSAK Ő ADHAT, MERT AZT MONDTA: A BÉKESSÉGET ADOM NEKTEK.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

tilde fröling blogg

(tilde fröling blogg, 2020.12.16 13:15)


Great delivery. Sound arguments. Keep up the good work. <a href="http://banfi.protrpen.se/beauty/tilde-froeling-blogg.php">tilde fröling blogg</a>

raka armhГҐlorna tips bacboo.se

(bacboo.se, 2020.12.15 19:29)


This post is worth everyone's attention. How can I find out more? http://rfante.bacboo.se/beauty/raka-armhlorna-tips.php raka armhГҐlorna tips

fris&ouml;rsalonger i kalmar

(fris&ouml;rsalonger i kalmar, 2020.12.15 01:00)


Currently it appears like BlogEngine is the best blogging platform available right now. (from what I've read) Is that what you're using on your blog? <a href="http://dentl.niddfre.se/beauty/goera-puffad-quinoa.php">göra puffad quinoa</a>

Краснодарский инструментальный завод

(Ronniecop, 2020.12.14 05:05)

Краснодарский инструментальный завод
<a href=https://ksiz.ru/>
Производство и продажа измерительного оборудования</a><a href=https://www.ksiz.ru/catalog/kalibry-neftyanye-gost>
калибры нефтяного сортамента</a>

tunt frissigt hГҐr bacboo.se

(bacboo.se, 2020.12.14 00:27)


What's up i am kavin, its my first occasion to commenting anyplace, when i read this article i thought i could also create comment due to this brilliant article. http://miti.bacboo.se/relaxation/tunt-frissigt-hr.php tunt frissigt hГҐr

skor p&aring; nett

(skor p&aring; nett, 2020.12.13 05:16)


Hello! This post could not be written any better! Reading this post reminds me of my good old room mate! He always kept talking about this. I will forward this article to him. Fairly certain he will have a good read. Many thanks for sharing! <a href="http://moza.niddfre.se/news/kolhydrater-i-fokus.php">kolhydrater i fokus</a>

комплексный ремонт санузла

(anniEmork, 2020.12.11 18:34)

<a href=http://stroymoda-nk.ru/sovety-po-domu/kompleksnyj-remont-tipovoj-kvartiry.html>рабочий по комплексному обслуживанию и ремонту зданий 2 разряда обязанности</a>

комплексный ремонт
комплексный ремонт квартир воронеж
комплексный ремонт коттеджей под ключ
комплексный капитальный ремонт это
характеристика рабочего по комплексному обслуживанию и ремонту зданий

plastic padding metall

(plastic padding metall, 2020.12.11 12:28)


My family every time say that I am wasting my time here at web, except I know I am getting familiarity daily by reading thes good articles or reviews. <a href="http://luitur.niddfre.se/for-men/burts-bees-face-cream.php">burts bees face cream</a>

Нашел прикольную инфу

(Edwardblamy, 2020.12.11 11:59)

Привет всем!
Нашел необычную информацию на этом сайте: http://okaybro.ru :
красивые девушки в нижнем белье http://okaybro.ru/krasivye_devushki/
Отдых для души и тела сауна на воде в Швеции http://okaybro.ru/8202-otdyh-dlya-dushi-i-tela-sauna-na-vode-v-shvecii.html
Спортсмены в сравнении с животными <a href=http://okaybro.ru/5102-sportsmeny-v-sravnenii-s-zhivotnymi.html> Спортсмены в сравнении с животными </a>
http://okaybro.ru/7382-pervym-delom-samolety-strategicheskie-bombardirovschiki-rossii.html

как получить 400 рублей в playdom

(Izoldaeteft, 2020.12.10 12:05)

помилуй корчуемые, выигрышные ставки на баскетбол playdom <a href=https://playdom-online.me/14-registracija-casino-playdom.html>регистрация playdom казино</a>

kr&auml;m mot nagelsvamp

(kr&auml;m mot nagelsvamp, 2020.12.10 06:22)


Howdy! This is my first visit to your blog! We are a team of volunteers and starting a new initiative in a community in the same niche. Your blog provided us useful information to work on. You have done a wonderful job! <a href="http://gerpc.neoce.se/sport/vit-flaeck-i-pannan.php">vit fläck i pannan</a>

Кубань фото

(Inga, 2020.12.10 05:47)


<a href=https://kuban.photography/>фотографии кубани</a>

Which your favorite artists? I love Mojoheadz records!

(Napgrarry, 2020.12.09 03:21)

I love Mojoheadz. https://open.spotify.com/playlist/1KwLgcsX1BeQzJcQB99JJO Mojoheadz’s LA-based label has been responsible for releases that have not only taken clubland by storm, but also the greater music universe.Check it out reviews.

lotta lundgren martin johansen

(lotta lundgren martin johansen, 2020.12.08 23:04)


You're so interesting! I do not suppose I have read through anything like that before. So good to find another person with a few original thoughts on this topic. Really.. thanks for starting this up. This website is something that's needed on the internet, someone with some originality! <a href="http://samla.neoce.se/trends/mens-lotion-for-dry-skin.php">mens lotion for dry skin</a>

Кубань фото

(Inga, 2020.12.08 20:41)

<a href=https://kuban.photography/>кубань фото</a>

need porn

(Robertaxoca, 2020.12.07 21:06)

https://seedbrazil66.livejournal.com/profile
https://historyhub.history.gov/external-link.jspa?url=http://milfsgame.com

slot machine casino online yuba county - how to win slot machines vst

(Roberttob, 2020.12.07 09:29)

Hi,

How I Won €151 From <a href=https://gorefpnp.com/xc7x0x3s/> <b>!!! 100% Deposit Match up to $300 !!!</b></a>
You will find plenty of popular slots to play online and on your mobile, however one slot machine that really is worth checking out and playing is the Wizard of Oz Slot.4,8/5. slot games double down slot apps win real money free slots games bonus slot cars r us double win slots free vegas casino games Following, though not a comprehensive list, is a sample of some of the biggest names in the field of traditional slot machine manufacturing.
The Group is % South African owned and operated, with a presence in all nine provinces in the country. <a href=https://gamesforrealmoney.blogspot.com/2020/11/free-slots-online-no-download-no_14.html>his explanation</a> With symbols like a shark, seahorse, and fish, Ocean Tale is a great looking slot from Apex that has 5 reels, and 25 paylines. <a href=https://cutt.us/fypG0>https://cutt.us/fypG0</a> Gamblers like this option because once triggered, it guarantees that they will land on a decent reward without wasting any funds.
Buy directly from the manufacturer and save! No hidden costs. https://cutt.us/W7chs casino slots villa codes slot free spin no deposit slot era mod apk slot it ford gt40 slots for free for fun <a href=https://gamesforrealmoney.blogspot.com/>https://gamesforrealmoney.blogspot.com</a> <a href=https://slotmachinejackpots2020.blogspot.com/>https://slotmachinejackpots2020.blogspot.com/</a>

stor monster high

(stor monster high, 2020.12.07 07:59)


It's in fact very complex in this busy life to listen news on Television, thus I just use internet for that reason, and get the most recent news. <a href="http://fesbe.neoce.se/for-men/banana-toffee-paj.php">banana toffee paj</a>

billig marksten j&ouml;nk&ouml;ping

(billig marksten j&ouml;nk&ouml;ping, 2020.12.06 10:40)


you are in point of fact a good webmaster. The website loading pace is incredible. It kind of feels that you're doing any unique trick. Moreover, The contents are masterwork. you have performed a fantastic job on this matter! <a href="http://fival.neoce.se/advice-girlfriends/skinnjacka-herr-rea.php">skinnjacka herr rea</a>

flytta appar mellan telefoner

(flytta appar mellan telefoner, 2020.12.05 03:58)


I enjoy reading through an article that will make people think. Also, many thanks for allowing me to comment! http://cerme.neoce.se/advice-girlfriends/flytta-appar-mellan-telefoner.php flytta appar mellan telefoner


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24

Következő »