Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bevándorlás-Hódítás?

Az egyiptomi koptok sorsa vár Európára

írta: eisen64

Mi is idegenné váltunk saját hazánkban – figyelmeztet a kopt vezető

 

Nem tartja ellenségeknek a mohamedánokat, és imádkozik értük  állítja a Magyarországi Kopt Ortodox Egyház vezetője. Dr. Youssef Khalil azonban elutasítja az iszlám erőszakos tanításait és arra figyelmeztet, hogy az ateista Európa nem tudja integrálni azokat, akik a térítés és hódítás céljával érkeznek. Szerinte intő példa az egyiptomi koptok sorsa, akik 1400 éve naivan elhitték, hogy az arabok békés szándékkal érkeznek, majd azt vették észre, hogy idegenné váltak saját hazájukban. A főpap  akit III. Senuda kopt pápa küldött Magyarországra  az mno.hu-nak adottinterjúban elmondta, hogy mintegy száz kopt család él hazánkban (többségük egyiptomi, de vannak libanoniak, szírek, irakiak és szudániak is), a kormány által befogadott kopt menekültekkel azonban még nem találkozott. Részletek az interjúból:

– Az arab tavasz során Egyiptomban milliónyi keresztény élete került veszélybe. Manapság milyen állapotok uralkodnak hazájában?
– Most sokkal jobb a helyzet. Egyiptom keresztényei kétféle vallási üldözést szenvednek el, amióta az iszlám az ország területére behatolt: a keményvonalas mozlim nép, illetve a mozlim vezetők részéről. Kegyelmi állapot, ha utóbbiak mérsékeltebbek és megértőbbek a keresztények iránt. Amikor a Mozlim Testvériség uralkodott egy éven át, az a legsötétebb korszak volt, üldözték a keresztényeket. S hogy miért?

A GOND AZ ISZLÁMBAN VAN, A KORÁN A PROBLÉMA FORRÁSA: OLYAN FEJEZETEKET TARTALMAZ, AMELYEK MEGPARANCSOLJÁK A MOZLIMNAK, HOGY MEGÖLJE A HITETLENEKET.

– Aki nem keresztény?
– Nem csak, mindenkit, aki nem mozlim, azért, mert nem mozlim, és nem úgy él. Ebből következtethető e réteg kereszténygyűlölete is, mert Egyiptomban a lakosság kisebb, de jelentős része írástudatlan. Nem csoda, ha ezek az emberek elfogadják azokat a tanításokat, amelyeket egy mozlim prédikátor átad számukra. Ha a „tanító” erőszakra hajlamos beállítottságú, és felszólítja híveit arra, hogy alkalmazzák ők is az agressziót, akkor kiépít egy olyan bázist, amelynek tagjai a nem mozlimok irányában folyamatosan erőszakosak lesznek.

 Hány kopt volt kénytelen elmenekülni Egyiptomból a 2011-es válság során?
– Nincsenek pontos adataim. Azok közül azonban, akik a Mozlim Testvériség miatt elmenekültek, a testvériség bukása után sokan visszatértek hazájukba.

 

Dr. Youssef Khalil, a Magyarországi Kopt Egyház vezetője

– Az Iszlám Állam miatt ugyancsak milliók kénytelenek elmenekülni szülőföldjükről. Hogyan lehetne megfékezni a terrorszervezetet?
– Magyar állampolgárként mondom most a véleményem, nem mint vallási vezető. Mélyen egyetértek Orbán Viktor intézkedéseivel, amelyeket a bevándorlással kapcsolatban hozott. Olvastam azt a szöveget, amelyet a kormányfő a külföldre akkreditált nagykövetek előtt mondott; nagyon örültem annak, hogy van egy európai politikus, aki ennyire tisztában van a kialakult helyzettel, és érti is, mi történik. Azok, akik most Európába jönnek, valójában nem menekültek. Ha azok lennének, mehetnének Szaúd-Arábiába, az emirátusokba, Katarba, azokba az országokba, amelyek dúskálnak a pénzben.

– Amennyiben helyesek a médiában forgó információk, nem is engedik be a menekülteket ezek a gazdag országok.
– Miért nem engedik be? Tudja? Azért, hogy idejöjjenek, és megszállják Európát. Ugyanaz megy végbe most a földrészen, ami ezernégyszáz évvel ezelőtt történt Egyiptomban. Megszállták az országunkat. A koptok naivan elhitték az araboknak, hogy békés szándékkal érkeztek és szeretnének az országban letelepedni.

MINTHA CSAK ÚJRAOLVASNÁM A TÖRTÉNELMET, CSAK MOST SOKKAL GYORSABB A RITMUS. TÍZ ÉV, ÉS AZ EURÓPAIAK NEM TALÁLNAK MAGUKNAK HELYET A SAJÁT ORSZÁGUKBAN.

– Kissé sötét prognózis.
– Valóban borús a jövő. Kihasználják az európai mentalitást, az emberi jogokat, azt, hogy a keresztény értékeket betartják, csak éppen Krisztust veszik ki belőle. Az EU-ban számos kártékony lobbi létezik a keresztény tanítás ellen. A sátán kihasználta, hogy Istent kiutasították Európából. Azok az alapvető keresztény értékek (a másik ember elfogadása, segítése), amelyeket az európai mentalitás még mindig elfogad, okozzák, hogy a földrész megnyitotta a kapuit az iszlám térhódítás előtt.

Kopt keresztények nagyszabású szabadtéri istentisztelete 2011-ben

– A szír polgárháború miatt többmilliónyian voltak kénytelenek az ország határain kívülre menekülni. Kérdés, hogy akik útra kelnek, mind szírek-e, vagy sok ezren csapódnak hozzájuk olyanok, akik szerencsét próbálni érkeznek a kontinensre. Vagy hódítani, ahogy Ön mondta.
– Törökország nem csatlakozhatott az Európai Unióhoz. Erre a törökök úgy reagáltak: akkor ők viszik be az iszlámot Európába, s kiderül, ki uralja majd a másikat. A törökök miért nem istápolják a menekülteket?

– A hírek szerint kétmillió szír van az országukban.
– Ennél bonyolultabb, veszélyesebb a kérdés. Az, hogy Törökország befogad menekülteket, nem jelenti azt, hogy biztosít nekik lakást, élelmet, orvosi ellátást, munkát, egyebet, ahogy Európában képzelik. A migránsok sátrakban tengődnek, télen fáznak, kevés ellátást biztosítanak nekik, azt is inkább önkéntesek, nem az állam. De Libanonban és Jordániában is hasonló a helyzet.

EURÓPAI NAIVITÁS, HOGY EGY MENEKÜLT KÉTSZER ANNYIBA KERÜL, MINT EGY MAGYAR MUNKANÉLKÜLI. NEM IS BESZÉLVE A KÜLÖNBÖZŐ NYELVRŐL, ÉRTÉKRENDRŐL, VALLÁSRÓL.

– Meg lehet állítani a migránsáradatot?
– Már késő. Akik megérkeztek, már bőven elegen vannak. Számoljon utána, mennyibe kerül az államnak, ha valakinek négy felesége van, és mindegyiktől születik öt gyereke, a kormány mindannyiuknak fizeti az iskoláztatást, egészségügyi ellátást. Azután átveszik a magyarok helyét.

– Inkább a németekét vagy a svédekét, leginkább oda tartanak.
– Meg fogják szállni egész Európát. A csalit már bekapta a földrész.

– Integrálhatók még ezek az emberek?
– Egy ateista társadalomba? Az érkezők azzal a szándékkal jönnek, hogy terjesszék az iszlámot, idő kérdése, de Európa mohamedán kontinens lesz. Mert akik érkeznek, abban hisznek, hogy ha nekik köszönhetően az európaiak felveszik az iszlámot, ők a mennyországba kerülnek.

 

Kopt mártírok, akik nem tagadták meg hitüket a lefejezésük előtt

– Szavai szerint a jóléti társadalmak biztosította segély csak az első lépcső?
– Igen, ugyanaz a kéz, amely most segélyért folyamodik, megfogja a kést, és szép lassan ellenünk fordul. Ami most történik, azt már azóta mondom, hogy idejöttem. Mindig azzal vádoltak, hogy gyűlölködő vagyok. És tessék, most minden valóra vált. Ugyanakkor azt is szem előtt kell tartani:

A MOZLIMOK NEM ELLENSÉGEINK, DE NEM SZERETEM AZOKAT A TANÍTÁSOKAT, AMELYEK ERŐSZAKRA SZÓLÍTANAK. KRISZTUS A BÉKÉRE, A SZERETETRE HÍV, MI EZÉRT KÖVETJÜK ŐT. JÉZUS AZT TANÍTJA: SZERESD FELEBARÁTOD! EZÉRT SAJNÁLOM A MOHAMEDÁNOKAT, ÉS IMÁDKOZOM ÉRTÜK.

– Tart attól, hogy a migránsokkal terroristák is beszivárognak Európába?
– Már bent vannak, képek, videók tanúskodnak erről.

– Mit tanácsolna ebben a válságos helyzetben Európa vezető politikusainak?
– A politikához nincs közöm, az egyházaknak viszont azt: közeledjenek még inkább Krisztushoz, híveiket vigyék közelebb Istenhez. Kopogjanak be az emberekhez, kérdezzék meg, hol van a Szentírás és Jézus az életükben. Tanítsák meg az embereket, hogyan kerüljenek közelebb Krisztushoz, és a hitük megerősödik. Nemrég huszonegy vértanú halt meg Líbiában, akiket az Iszlám Állam fejezett le.

Kopt keresztények nagyszabású szabadtéri istentisztelete 2011-ben, a résztvevők közül sokan mártírok lettek. 

TÚLÉLHETTÉK VOLNA, HA ÁTTÉRNEK AZ ISZLÁMRA, DE ŐK ISTENT VÁLASZTOTTÁK, ÉS KITARTOTTAK A HITÜK MELLETT. EZ ANNAK A GYÜMÖLCSE, HOGY MÁR A GYEREKEKNEK IS JÉZUS SZERETETÉT TANÍTJUK, MERT NINCS MÁS MEGMENTŐ RAJTA KÍVÜL, VALÓDI BÉKÉT A SZÍVEKBE CSAK Ő ADHAT, MERT AZT MONDTA: A BÉKESSÉGET ADOM NEKTEK.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

monster high kudde

(monster high kudde, 2020.12.24 09:37)


Hi, all is going well here and ofcourse every one is sharing information, that's genuinely fine, keep up writing. <a href="http://geoter.querock.se/news/monster-high-kudde.php">monster high kudde</a>

Кубань фото

(Inga, 2020.12.24 02:36)


<a href=https://kuban.photography/>фото кубани краснодарского края</a>

exuviance skinrise bionic pads

(exuviance skinrise bionic pads, 2020.12.23 19:23)


When someone writes an paragraph he/she keeps the thought of a user in his/her mind that how a user can be aware of it. So that's why this paragraph is amazing. Thanks! <a href="http://diki.protrpen.se/news/exuviance-skinrise-bionic-pads.php">exuviance skinrise bionic pads</a>

XEvil 5.0 Recaptcha-2 és ReCaptcha-3 felismerése

(Nika.tikhonoffaor96, 2020.12.23 07:50)

Perfect update of captchas regignizing software "XRumer 19.0 + XEvil 5.0":

Captchas regignizing of Google (ReCaptcha-2 and ReCaptcha-3), Facebook, BitFinex, Bing, MailRu, SolveMedia, Hydra,
and more than 12000 another categories of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can use XEvil 5.0 with any most popular SEO/SMM programms: iMacros, XRumer, SERP Parser, GSA SER, RankerX, ZennoPoster, Scrapebox, Senuke, FaucetCollector and more than 100 of other software.

Interested? You can find a lot of impessive videos about XEvil in YouTube.

Free XEvil Demo available.

Good luck!


XEvil Net

privat hudl&auml;kare j&ouml;nk&ouml;ping

(privat hudl&auml;kare j&ouml;nk&ouml;ping, 2020.12.23 04:17)


This article will help the internet users for setting up new blog or even a blog from start to end. <a href="http://graphl.querock.se/beautiful-things/privat-hudlaekare-joenkoeping.php">privat hudläkare jönköping</a>

купить фасовочные пакеты оптом от производителя дешево

(Richardcak, 2020.12.22 18:45)

Наша фирменная служба перевозки организована для того, чтобы нашим заказчикам было удобно. У нашей фирмы НПК Чебоксары имеется штат рассыльных и собственный парк автомобилей. Наша знаменитая международная компания готова совершить доставку продукта для вас в оптимальное время. Для этой цели просто закажите эту услугу. В этом случае ваше изделие будет доставлено невероятно точно и быстро. Можно без проблем рассчитывать на своевременное сопровождение, отменное качество печати и индивидуальные решения. <a href=https://paketos.ru/catalog/bumazhnye-ugolki/>бумажные уголки для гипсокартона</a>


Мы стремимся предоставить заказчику, лучший сервис. Наш гигантский запас изделий(оберточной бумаги) на торговом складе, быстрый оборот заявок, хорошее сопровождение потенциальных клиентов и лучшие в отрасли закупочные цены дает возможность заказать пакетах с вырубной ручкой всем. Компания изготовляет, импортирует и поставляет все виды упаковки( подарочных пакетов).

house of lashes iconic hm

(house of lashes iconic hm, 2020.12.22 11:48)


My relatives every time say that I am wasting my time here at net, but I know I am getting familiarity all the time by reading thes good articles or reviews. <a href="http://penlo.protrpen.se/news/house-of-lashes-iconic-hm.php">house of lashes iconic hm</a>

Мировые новости

(LeonardAwamb, 2020.12.21 17:16)

Привет всем участникам! Класный у вас сайт!
Что думаете по этим новостям?:
Ставки по Донбассу сделаны. Затулин сбросил маски http://mybioplanet.ru/news/34378-stavki-po-donbassu-sdelany-zatulin-sbrosil-maski.html
Манипуляция общественным мнением: Facebook будет удалять неугодные аккаунты <a href=http://mybioplanet.ru/articles/35007-manipulyaciya-obschestvennym-mneniem-facebook-budet-udalyat-neugodnye-akkaunty.html> Манипуляция общественным мнением: Facebook будет удалять неугодные аккаунты </a>
Ещё много интересного нашел тут: <b> новости новороссии весна </b> <a href=http://mybioplanet.ru/>http://mybioplanet.ru/</a>
<a href=http://mybioplanet.ru/novorossiya-novosti-svodki/>ополчение новороссии</a> новости новороссии русская весна

h&auml;stt&auml;cke med halvhals

(h&auml;stt&auml;cke med halvhals, 2020.12.21 04:18)


Hi, this weekend is fastidious in favor of me, for the reason that this point in time i am reading this great informative article here at my house. <a href="http://conph.protrpen.se/beautiful-things/haesttaecke-med-halvhals.php">hästtäcke med halvhals</a>

Аква изделия и фонтаны на заказ

(Ilonllxb, 2020.12.20 16:51)

Приветствую Вас дамы и господа
Наша организация мы занимаем первое место по качеству и цене производства аква продукции в г.Львов. Вас может заинтерсовать:
Наша сайт - http://www.04597.com.ua/list/261080

Заходите и выбирайте - <a href=http://www.04597.com.ua/list/261080>пузырьковые панели вихревые</a>

saker att g&ouml;ra i new orleans

(saker att g&ouml;ra i new orleans, 2020.12.20 12:32)


An impressive share! I have just forwarded this onto a co-worker who had been doing a little research on this. And he actually bought me breakfast because I discovered it for him... lol. So allow me to reword this.... Thanks for the meal!! But yeah, thanx for spending time to discuss this topic here on your web page. <a href="http://stucti.querock.se/delicious-dishes/saker-att-goera-i-new-orleans.php">saker att göra i new orleans</a>

Приколы с Фото

(WilliamGar, 2020.12.20 02:45)

Всем привет!
Нашел интересную инфу на этом сайте: http://hellbro.ru :
памятники архитектуры http://hellbro.ru/architecture/
http://hellbro.ru/humor/9716-demotivatory-30-foto.html
20 блюд, которые обязательно надо попробовать на Кубе <a href=http://hellbro.ru/foto-prikoly-interesnoe/3877-20-blyud-kotorye-obyazatelno-nado-poprobovat-na-kube.html> 20 блюд, которые обязательно надо попробовать на Кубе </a>
Профессии, которые навсегда ушли в прошлое (13 фото) http://hellbro.ru/interesnoe/13716-professii-kotorye-navsegda-ushli-v-proshloe-13-foto.html

hypotyreos symptom trots levaxin

(hypotyreos symptom trots levaxin, 2020.12.19 06:52)


An impressive share! I've just forwarded this onto a co-worker who was conducting a little homework on this. And he actually bought me lunch simply because I discovered it for him... lol. So allow me to reword this.... Thank YOU for the meal!! But yeah, thanks for spending time to talk about this matter here on your web site. <a href="http://anag.querock.se/skin-care/hypotyreos-symptom-trots-levaxin.php">hypotyreos symptom trots levaxin</a>

В хорошем качестве лучшие вестерны

(RobertBah, 2020.12.18 14:52)

Привет всем участникам! прикольный у вас сайт!
Нашел класную базу кино: <a href=http://kinobunker.net/>мультфильмы 2020 список лучших</a>
Тут: <a href=http://kinobunker.net/otechestvennyy/>Лучшие отечественные фильмы смотреть</a> смотреть онлайн отечественные фильмы в хорошем качестве рейтинг 2019
Здесь: http://kinobunker.net/16540-forsazh-6-furious-6-2013.html Форсаж 6 / Furious 6 (2013) смотреть онлайн бесплатно
Тут: http://kinobunker.net/6347-yarost-bagamuta-genezis-shingeki-no-bahamut-genesis-2014.html

Новости политики Украина Россия

(Donaldnip, 2020.12.18 04:41)

Привет всем участникам! Класный у вас сайт!
Нашёл интересное в сети:
Прогнозы с Вероникой Крашенинниковой. Выпуск 10.12.2017 г. http://uptek.ru/news/28455-prognozy-s-veronikoy-krasheninnikovoy-vypusk-10122017-g.html
http://uptek.ru/news/5930-so-izuchaet-funkcionalnye-vozmozhnosti-sovremennogo-programmnogo-kompleksa-cape-dlya-raschetov-rza.html
Ещё много интересного нашел тут: <b> новости политики </b> http://uptek.ru/
новороссия последний час http://uptek.ru/novorossiya-novosti-svodki/

barbour mall of scandinavia

(barbour mall of scandinavia, 2020.12.18 04:36)


Superb post however I was wanting to know if you could write a litte more on this topic? I'd be very grateful if you could elaborate a little bit more. Thanks! <a href="http://banfi.protrpen.se/beautiful-things/barbour-mall-of-scandinavia.php">barbour mall of scandinavia</a>

monster high kudde

(monster high kudde, 2020.12.18 01:27)


I couldn't resist commenting. Perfectly written! <a href="http://geoter.querock.se/news/monster-high-kudde.php">monster high kudde</a>

qucwbjwaphig

(qapypdca, 2020.12.17 10:16)

buy viagra tablets https://geneviagara.com/# - do generic viagra pills work
buy viagra
best price for viagra <a href=https://geneviagara.com/>where to buy viagra</a> viagra pills for sale

Кубань фото

(Inga, 2020.12.17 08:27)


<a href=https://kuban.photography/>кубань фото города</a>

privat hudl&auml;kare j&ouml;nk&ouml;ping

(privat hudl&auml;kare j&ouml;nk&ouml;ping, 2020.12.16 20:26)


I always used to study paragraph in news papers but now as I am a user of web thus from now I am using net for posts, thanks to web. <a href="http://graphl.querock.se/beautiful-things/privat-hudlaekare-joenkoeping.php">privat hudläkare jönköping</a>


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24

Következő »