Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bevándorlás-Hódítás?

Az egyiptomi koptok sorsa vár Európára

írta: eisen64

Mi is idegenné váltunk saját hazánkban – figyelmeztet a kopt vezető

 

Nem tartja ellenségeknek a mohamedánokat, és imádkozik értük  állítja a Magyarországi Kopt Ortodox Egyház vezetője. Dr. Youssef Khalil azonban elutasítja az iszlám erőszakos tanításait és arra figyelmeztet, hogy az ateista Európa nem tudja integrálni azokat, akik a térítés és hódítás céljával érkeznek. Szerinte intő példa az egyiptomi koptok sorsa, akik 1400 éve naivan elhitték, hogy az arabok békés szándékkal érkeznek, majd azt vették észre, hogy idegenné váltak saját hazájukban. A főpap  akit III. Senuda kopt pápa küldött Magyarországra  az mno.hu-nak adottinterjúban elmondta, hogy mintegy száz kopt család él hazánkban (többségük egyiptomi, de vannak libanoniak, szírek, irakiak és szudániak is), a kormány által befogadott kopt menekültekkel azonban még nem találkozott. Részletek az interjúból:

– Az arab tavasz során Egyiptomban milliónyi keresztény élete került veszélybe. Manapság milyen állapotok uralkodnak hazájában?
– Most sokkal jobb a helyzet. Egyiptom keresztényei kétféle vallási üldözést szenvednek el, amióta az iszlám az ország területére behatolt: a keményvonalas mozlim nép, illetve a mozlim vezetők részéről. Kegyelmi állapot, ha utóbbiak mérsékeltebbek és megértőbbek a keresztények iránt. Amikor a Mozlim Testvériség uralkodott egy éven át, az a legsötétebb korszak volt, üldözték a keresztényeket. S hogy miért?

A GOND AZ ISZLÁMBAN VAN, A KORÁN A PROBLÉMA FORRÁSA: OLYAN FEJEZETEKET TARTALMAZ, AMELYEK MEGPARANCSOLJÁK A MOZLIMNAK, HOGY MEGÖLJE A HITETLENEKET.

– Aki nem keresztény?
– Nem csak, mindenkit, aki nem mozlim, azért, mert nem mozlim, és nem úgy él. Ebből következtethető e réteg kereszténygyűlölete is, mert Egyiptomban a lakosság kisebb, de jelentős része írástudatlan. Nem csoda, ha ezek az emberek elfogadják azokat a tanításokat, amelyeket egy mozlim prédikátor átad számukra. Ha a „tanító” erőszakra hajlamos beállítottságú, és felszólítja híveit arra, hogy alkalmazzák ők is az agressziót, akkor kiépít egy olyan bázist, amelynek tagjai a nem mozlimok irányában folyamatosan erőszakosak lesznek.

 Hány kopt volt kénytelen elmenekülni Egyiptomból a 2011-es válság során?
– Nincsenek pontos adataim. Azok közül azonban, akik a Mozlim Testvériség miatt elmenekültek, a testvériség bukása után sokan visszatértek hazájukba.

 

Dr. Youssef Khalil, a Magyarországi Kopt Egyház vezetője

– Az Iszlám Állam miatt ugyancsak milliók kénytelenek elmenekülni szülőföldjükről. Hogyan lehetne megfékezni a terrorszervezetet?
– Magyar állampolgárként mondom most a véleményem, nem mint vallási vezető. Mélyen egyetértek Orbán Viktor intézkedéseivel, amelyeket a bevándorlással kapcsolatban hozott. Olvastam azt a szöveget, amelyet a kormányfő a külföldre akkreditált nagykövetek előtt mondott; nagyon örültem annak, hogy van egy európai politikus, aki ennyire tisztában van a kialakult helyzettel, és érti is, mi történik. Azok, akik most Európába jönnek, valójában nem menekültek. Ha azok lennének, mehetnének Szaúd-Arábiába, az emirátusokba, Katarba, azokba az országokba, amelyek dúskálnak a pénzben.

– Amennyiben helyesek a médiában forgó információk, nem is engedik be a menekülteket ezek a gazdag országok.
– Miért nem engedik be? Tudja? Azért, hogy idejöjjenek, és megszállják Európát. Ugyanaz megy végbe most a földrészen, ami ezernégyszáz évvel ezelőtt történt Egyiptomban. Megszállták az országunkat. A koptok naivan elhitték az araboknak, hogy békés szándékkal érkeztek és szeretnének az országban letelepedni.

MINTHA CSAK ÚJRAOLVASNÁM A TÖRTÉNELMET, CSAK MOST SOKKAL GYORSABB A RITMUS. TÍZ ÉV, ÉS AZ EURÓPAIAK NEM TALÁLNAK MAGUKNAK HELYET A SAJÁT ORSZÁGUKBAN.

– Kissé sötét prognózis.
– Valóban borús a jövő. Kihasználják az európai mentalitást, az emberi jogokat, azt, hogy a keresztény értékeket betartják, csak éppen Krisztust veszik ki belőle. Az EU-ban számos kártékony lobbi létezik a keresztény tanítás ellen. A sátán kihasználta, hogy Istent kiutasították Európából. Azok az alapvető keresztény értékek (a másik ember elfogadása, segítése), amelyeket az európai mentalitás még mindig elfogad, okozzák, hogy a földrész megnyitotta a kapuit az iszlám térhódítás előtt.

Kopt keresztények nagyszabású szabadtéri istentisztelete 2011-ben

– A szír polgárháború miatt többmilliónyian voltak kénytelenek az ország határain kívülre menekülni. Kérdés, hogy akik útra kelnek, mind szírek-e, vagy sok ezren csapódnak hozzájuk olyanok, akik szerencsét próbálni érkeznek a kontinensre. Vagy hódítani, ahogy Ön mondta.
– Törökország nem csatlakozhatott az Európai Unióhoz. Erre a törökök úgy reagáltak: akkor ők viszik be az iszlámot Európába, s kiderül, ki uralja majd a másikat. A törökök miért nem istápolják a menekülteket?

– A hírek szerint kétmillió szír van az országukban.
– Ennél bonyolultabb, veszélyesebb a kérdés. Az, hogy Törökország befogad menekülteket, nem jelenti azt, hogy biztosít nekik lakást, élelmet, orvosi ellátást, munkát, egyebet, ahogy Európában képzelik. A migránsok sátrakban tengődnek, télen fáznak, kevés ellátást biztosítanak nekik, azt is inkább önkéntesek, nem az állam. De Libanonban és Jordániában is hasonló a helyzet.

EURÓPAI NAIVITÁS, HOGY EGY MENEKÜLT KÉTSZER ANNYIBA KERÜL, MINT EGY MAGYAR MUNKANÉLKÜLI. NEM IS BESZÉLVE A KÜLÖNBÖZŐ NYELVRŐL, ÉRTÉKRENDRŐL, VALLÁSRÓL.

– Meg lehet állítani a migránsáradatot?
– Már késő. Akik megérkeztek, már bőven elegen vannak. Számoljon utána, mennyibe kerül az államnak, ha valakinek négy felesége van, és mindegyiktől születik öt gyereke, a kormány mindannyiuknak fizeti az iskoláztatást, egészségügyi ellátást. Azután átveszik a magyarok helyét.

– Inkább a németekét vagy a svédekét, leginkább oda tartanak.
– Meg fogják szállni egész Európát. A csalit már bekapta a földrész.

– Integrálhatók még ezek az emberek?
– Egy ateista társadalomba? Az érkezők azzal a szándékkal jönnek, hogy terjesszék az iszlámot, idő kérdése, de Európa mohamedán kontinens lesz. Mert akik érkeznek, abban hisznek, hogy ha nekik köszönhetően az európaiak felveszik az iszlámot, ők a mennyországba kerülnek.

 

Kopt mártírok, akik nem tagadták meg hitüket a lefejezésük előtt

– Szavai szerint a jóléti társadalmak biztosította segély csak az első lépcső?
– Igen, ugyanaz a kéz, amely most segélyért folyamodik, megfogja a kést, és szép lassan ellenünk fordul. Ami most történik, azt már azóta mondom, hogy idejöttem. Mindig azzal vádoltak, hogy gyűlölködő vagyok. És tessék, most minden valóra vált. Ugyanakkor azt is szem előtt kell tartani:

A MOZLIMOK NEM ELLENSÉGEINK, DE NEM SZERETEM AZOKAT A TANÍTÁSOKAT, AMELYEK ERŐSZAKRA SZÓLÍTANAK. KRISZTUS A BÉKÉRE, A SZERETETRE HÍV, MI EZÉRT KÖVETJÜK ŐT. JÉZUS AZT TANÍTJA: SZERESD FELEBARÁTOD! EZÉRT SAJNÁLOM A MOHAMEDÁNOKAT, ÉS IMÁDKOZOM ÉRTÜK.

– Tart attól, hogy a migránsokkal terroristák is beszivárognak Európába?
– Már bent vannak, képek, videók tanúskodnak erről.

– Mit tanácsolna ebben a válságos helyzetben Európa vezető politikusainak?
– A politikához nincs közöm, az egyházaknak viszont azt: közeledjenek még inkább Krisztushoz, híveiket vigyék közelebb Istenhez. Kopogjanak be az emberekhez, kérdezzék meg, hol van a Szentírás és Jézus az életükben. Tanítsák meg az embereket, hogyan kerüljenek közelebb Krisztushoz, és a hitük megerősödik. Nemrég huszonegy vértanú halt meg Líbiában, akiket az Iszlám Állam fejezett le.

Kopt keresztények nagyszabású szabadtéri istentisztelete 2011-ben, a résztvevők közül sokan mártírok lettek. 

TÚLÉLHETTÉK VOLNA, HA ÁTTÉRNEK AZ ISZLÁMRA, DE ŐK ISTENT VÁLASZTOTTÁK, ÉS KITARTOTTAK A HITÜK MELLETT. EZ ANNAK A GYÜMÖLCSE, HOGY MÁR A GYEREKEKNEK IS JÉZUS SZERETETÉT TANÍTJUK, MERT NINCS MÁS MEGMENTŐ RAJTA KÍVÜL, VALÓDI BÉKÉT A SZÍVEKBE CSAK Ő ADHAT, MERT AZT MONDTA: A BÉKESSÉGET ADOM NEKTEK.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

сайт

(RichardMic, 2021.01.18 13:01)

<a href=https://kachaimp3.xyz>популярная музыка бесплатно</a>

priorin schampo test

(priorin schampo test, 2021.01.18 10:16)


Because the admin of this web site is working, no uncertainty very quickly it will be renowned, due to its feature contents. <a href="http://dparez.seamstyb.se/relaxation/priorin-schampo-test.php">priorin schampo test</a>

сайт

(Matthewsoumb, 2021.01.18 06:06)

<a href=https://hotmp3.xyz>песнь года</a>

Спасительная магия

(Illona, 2021.01.17 23:10)


<a href=http://runnay-magiy.ru>молитва на удачу и успех во всем</a>

br&ouml;llop h&auml;lsning kort

(br&ouml;llop h&auml;lsning kort, 2021.01.17 03:15)


I always emailed this web site post page to all my associates, since if like to read it then my links will too. <a href="http://dace.seamstyb.se/for-men/broellop-haelsning-kort.php">bröllop hälsning kort</a>

recept med entrecote

(recept med entrecote, 2021.01.15 21:08)


Unquestionably believe that which you said. Your favorite justification appeared to be on the internet the simplest thing to be aware of. I say to you, I definitely get annoyed while people consider worries that they plainly do not know about. You managed to hit the nail upon the top and defined out the whole thing without having side effect , people can take a signal. Will probably be back to get more. Thanks <a href="http://jaubar.seamstyb.se/relaxation/recept-med-entrecote.php">recept med entrecote</a>

fonus begravningsbyr&aring; kalmar

(fonus begravningsbyr&aring; kalmar, 2021.01.14 16:34)


I'm truly enjoying the design and layout of your blog. It's a very easy on the eyes which makes it much more pleasant for me to come here and visit more often. Did you hire out a developer to create your theme? Superb work! <a href="http://skeez.seamstyb.se/music/fonus-begravningsbyr-kalmar.php">fonus begravningsbyrГҐ kalmar</a>

myggn&auml;t f&ouml;r altand&ouml;rr

(myggn&auml;t f&ouml;r altand&ouml;rr, 2021.01.13 11:13)


Spot on with this write-up, I honestly feel this website needs far more attention. I'll probably be back again to read through more, thanks for the information! <a href="http://dace.seamstyb.se/relaxation/myggnaet-foer-altandoerr.php">myggnät för altandörr</a>

gel nagel maskin

(gel nagel maskin, 2021.01.08 00:58)


I am really impressed with your writing skills and also with the layout on your weblog. Is this a paid theme or did you modify it yourself? Anyway keep up the excellent quality writing, it's rare to see a nice blog like this one nowadays. <a href="http://pposin.seamstyb.se/for-women/gel-nagel-maskin.php">gel nagel maskin</a>

viktuppg&aring;ng av levaxin

(viktuppg&aring;ng av levaxin, 2021.01.06 23:15)


hi!,I love your writing very much! share we keep up a correspondence more about your article on AOL? I require an expert on this area to unravel my problem. May be that is you! Taking a look ahead to peer you. <a href="http://rislo.workai.se/sport/viktuppgng-av-levaxin.php">viktuppgГҐng av levaxin</a>

billiga ridbyxor helskodda

(billiga ridbyxor helskodda, 2021.01.06 19:57)


Do you mind if I quote a few of your posts as long as I provide credit and sources back to your website? My blog site is in the very same area of interest as yours and my users would definitely benefit from some of the information you provide here. Please let me know if this ok with you. Appreciate it! <a href="http://riadia.seamstyb.se/sport/billiga-ridbyxor-helskodda.php">billiga ridbyxor helskodda</a>

Resultados para: mujeres hermosas maduras peludas

(Raymondmap, 2021.01.06 18:43)

<a href=https://marusia-club.ru/es/finger-ass-95628/hairy-twat-95649/garage-95624/fire-fighter-outfit-95608/elderly-person-95612/blonde-95614/vagina-95627/office-sex-95645/slim-95668/>Relatos eroticos anales muje3res maduras por primera vez peludas</a>.

cdutuqsvvygn

(sdtjvqjc, 2021.01.06 15:32)

generic viagra coupon https://viagarae.com/# - viagra pill for men
ed pills online
where to buy viagra online safely <a href=https://viagarae.com/#>best canadian pharmacy</a> viagra without a doctor prescription

f&auml;rga &ouml;gonfransar hemma depend

(f&auml;rga &ouml;gonfransar hemma depend, 2021.01.06 13:10)


Spot on with this write-up, I seriously believe that this web site needs far more attention. I'll probably be returning to see more, thanks for the information! <a href="http://hydho.unwech.se/skin-care/faerga-oegonfransar-hemma-depend.php">färga ögonfransar hemma depend</a>

ont i underlivet vid cykling

(ont i underlivet vid cykling, 2021.01.05 14:46)


Your way of explaining the whole thing in this piece of writing is really nice, every one be capable of simply be aware of it, Thanks a lot. <a href="http://move.seamstyb.se/delicious-dishes/ont-i-underlivet-vid-cykling.php">ont i underlivet vid cykling</a>

bilbana black friday

(bilbana black friday, 2021.01.04 12:47)


Your style is very unique compared to other folks I have read stuff from. Thanks for posting when you have the opportunity, Guess I will just book mark this blog. <a href="https://workai.se/beauty/bilbana-black-friday.php">bilbana black friday</a>

sp&auml;nningar i ansiktet

(sp&auml;nningar i ansiktet, 2021.01.04 07:45)


At this time it looks like Wordpress is the top blogging platform out there right now. (from what I've read) Is that what you're using on your blog? <a href="http://jaubar.seamstyb.se/sport/spaenningar-i-ansiktet.php">spänningar i ansiktet</a>

Спасительная магия

(Illona, 2021.01.03 23:43)


<a href=http://tufliy.ru>молитва на удачу на работе мужу</a>

moses p&aring; saltkr&aring;kan

(moses p&aring; saltkr&aring;kan, 2021.01.03 18:26)


This blog was... how do you say it? Relevant!! Finally I've found something that helped me. Thanks! <a href="http://newsr.unwech.se/news/moses-p-saltkrkan.php">moses pГҐ saltkrГҐkan</a>

wvfaxorfgymi

(vnjttesr, 2021.01.03 04:00)

tadalafil https://medcialisget.com/# - buy cialis canada
buy cialis generic online
canadian online pharmacy <a href=https://medcialisget.com/#>canadian pharmacy generic cialis</a> how to get cialis


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24

Következő »