Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bevándorlás-Hódítás?

Az egyiptomi koptok sorsa vár Európára

írta: eisen64

Mi is idegenné váltunk saját hazánkban – figyelmeztet a kopt vezető

 

Nem tartja ellenségeknek a mohamedánokat, és imádkozik értük  állítja a Magyarországi Kopt Ortodox Egyház vezetője. Dr. Youssef Khalil azonban elutasítja az iszlám erőszakos tanításait és arra figyelmeztet, hogy az ateista Európa nem tudja integrálni azokat, akik a térítés és hódítás céljával érkeznek. Szerinte intő példa az egyiptomi koptok sorsa, akik 1400 éve naivan elhitték, hogy az arabok békés szándékkal érkeznek, majd azt vették észre, hogy idegenné váltak saját hazájukban. A főpap  akit III. Senuda kopt pápa küldött Magyarországra  az mno.hu-nak adottinterjúban elmondta, hogy mintegy száz kopt család él hazánkban (többségük egyiptomi, de vannak libanoniak, szírek, irakiak és szudániak is), a kormány által befogadott kopt menekültekkel azonban még nem találkozott. Részletek az interjúból:

– Az arab tavasz során Egyiptomban milliónyi keresztény élete került veszélybe. Manapság milyen állapotok uralkodnak hazájában?
– Most sokkal jobb a helyzet. Egyiptom keresztényei kétféle vallási üldözést szenvednek el, amióta az iszlám az ország területére behatolt: a keményvonalas mozlim nép, illetve a mozlim vezetők részéről. Kegyelmi állapot, ha utóbbiak mérsékeltebbek és megértőbbek a keresztények iránt. Amikor a Mozlim Testvériség uralkodott egy éven át, az a legsötétebb korszak volt, üldözték a keresztényeket. S hogy miért?

A GOND AZ ISZLÁMBAN VAN, A KORÁN A PROBLÉMA FORRÁSA: OLYAN FEJEZETEKET TARTALMAZ, AMELYEK MEGPARANCSOLJÁK A MOZLIMNAK, HOGY MEGÖLJE A HITETLENEKET.

– Aki nem keresztény?
– Nem csak, mindenkit, aki nem mozlim, azért, mert nem mozlim, és nem úgy él. Ebből következtethető e réteg kereszténygyűlölete is, mert Egyiptomban a lakosság kisebb, de jelentős része írástudatlan. Nem csoda, ha ezek az emberek elfogadják azokat a tanításokat, amelyeket egy mozlim prédikátor átad számukra. Ha a „tanító” erőszakra hajlamos beállítottságú, és felszólítja híveit arra, hogy alkalmazzák ők is az agressziót, akkor kiépít egy olyan bázist, amelynek tagjai a nem mozlimok irányában folyamatosan erőszakosak lesznek.

 Hány kopt volt kénytelen elmenekülni Egyiptomból a 2011-es válság során?
– Nincsenek pontos adataim. Azok közül azonban, akik a Mozlim Testvériség miatt elmenekültek, a testvériség bukása után sokan visszatértek hazájukba.

 

Dr. Youssef Khalil, a Magyarországi Kopt Egyház vezetője

– Az Iszlám Állam miatt ugyancsak milliók kénytelenek elmenekülni szülőföldjükről. Hogyan lehetne megfékezni a terrorszervezetet?
– Magyar állampolgárként mondom most a véleményem, nem mint vallási vezető. Mélyen egyetértek Orbán Viktor intézkedéseivel, amelyeket a bevándorlással kapcsolatban hozott. Olvastam azt a szöveget, amelyet a kormányfő a külföldre akkreditált nagykövetek előtt mondott; nagyon örültem annak, hogy van egy európai politikus, aki ennyire tisztában van a kialakult helyzettel, és érti is, mi történik. Azok, akik most Európába jönnek, valójában nem menekültek. Ha azok lennének, mehetnének Szaúd-Arábiába, az emirátusokba, Katarba, azokba az országokba, amelyek dúskálnak a pénzben.

– Amennyiben helyesek a médiában forgó információk, nem is engedik be a menekülteket ezek a gazdag országok.
– Miért nem engedik be? Tudja? Azért, hogy idejöjjenek, és megszállják Európát. Ugyanaz megy végbe most a földrészen, ami ezernégyszáz évvel ezelőtt történt Egyiptomban. Megszállták az országunkat. A koptok naivan elhitték az araboknak, hogy békés szándékkal érkeztek és szeretnének az országban letelepedni.

MINTHA CSAK ÚJRAOLVASNÁM A TÖRTÉNELMET, CSAK MOST SOKKAL GYORSABB A RITMUS. TÍZ ÉV, ÉS AZ EURÓPAIAK NEM TALÁLNAK MAGUKNAK HELYET A SAJÁT ORSZÁGUKBAN.

– Kissé sötét prognózis.
– Valóban borús a jövő. Kihasználják az európai mentalitást, az emberi jogokat, azt, hogy a keresztény értékeket betartják, csak éppen Krisztust veszik ki belőle. Az EU-ban számos kártékony lobbi létezik a keresztény tanítás ellen. A sátán kihasználta, hogy Istent kiutasították Európából. Azok az alapvető keresztény értékek (a másik ember elfogadása, segítése), amelyeket az európai mentalitás még mindig elfogad, okozzák, hogy a földrész megnyitotta a kapuit az iszlám térhódítás előtt.

Kopt keresztények nagyszabású szabadtéri istentisztelete 2011-ben

– A szír polgárháború miatt többmilliónyian voltak kénytelenek az ország határain kívülre menekülni. Kérdés, hogy akik útra kelnek, mind szírek-e, vagy sok ezren csapódnak hozzájuk olyanok, akik szerencsét próbálni érkeznek a kontinensre. Vagy hódítani, ahogy Ön mondta.
– Törökország nem csatlakozhatott az Európai Unióhoz. Erre a törökök úgy reagáltak: akkor ők viszik be az iszlámot Európába, s kiderül, ki uralja majd a másikat. A törökök miért nem istápolják a menekülteket?

– A hírek szerint kétmillió szír van az országukban.
– Ennél bonyolultabb, veszélyesebb a kérdés. Az, hogy Törökország befogad menekülteket, nem jelenti azt, hogy biztosít nekik lakást, élelmet, orvosi ellátást, munkát, egyebet, ahogy Európában képzelik. A migránsok sátrakban tengődnek, télen fáznak, kevés ellátást biztosítanak nekik, azt is inkább önkéntesek, nem az állam. De Libanonban és Jordániában is hasonló a helyzet.

EURÓPAI NAIVITÁS, HOGY EGY MENEKÜLT KÉTSZER ANNYIBA KERÜL, MINT EGY MAGYAR MUNKANÉLKÜLI. NEM IS BESZÉLVE A KÜLÖNBÖZŐ NYELVRŐL, ÉRTÉKRENDRŐL, VALLÁSRÓL.

– Meg lehet állítani a migránsáradatot?
– Már késő. Akik megérkeztek, már bőven elegen vannak. Számoljon utána, mennyibe kerül az államnak, ha valakinek négy felesége van, és mindegyiktől születik öt gyereke, a kormány mindannyiuknak fizeti az iskoláztatást, egészségügyi ellátást. Azután átveszik a magyarok helyét.

– Inkább a németekét vagy a svédekét, leginkább oda tartanak.
– Meg fogják szállni egész Európát. A csalit már bekapta a földrész.

– Integrálhatók még ezek az emberek?
– Egy ateista társadalomba? Az érkezők azzal a szándékkal jönnek, hogy terjesszék az iszlámot, idő kérdése, de Európa mohamedán kontinens lesz. Mert akik érkeznek, abban hisznek, hogy ha nekik köszönhetően az európaiak felveszik az iszlámot, ők a mennyországba kerülnek.

 

Kopt mártírok, akik nem tagadták meg hitüket a lefejezésük előtt

– Szavai szerint a jóléti társadalmak biztosította segély csak az első lépcső?
– Igen, ugyanaz a kéz, amely most segélyért folyamodik, megfogja a kést, és szép lassan ellenünk fordul. Ami most történik, azt már azóta mondom, hogy idejöttem. Mindig azzal vádoltak, hogy gyűlölködő vagyok. És tessék, most minden valóra vált. Ugyanakkor azt is szem előtt kell tartani:

A MOZLIMOK NEM ELLENSÉGEINK, DE NEM SZERETEM AZOKAT A TANÍTÁSOKAT, AMELYEK ERŐSZAKRA SZÓLÍTANAK. KRISZTUS A BÉKÉRE, A SZERETETRE HÍV, MI EZÉRT KÖVETJÜK ŐT. JÉZUS AZT TANÍTJA: SZERESD FELEBARÁTOD! EZÉRT SAJNÁLOM A MOHAMEDÁNOKAT, ÉS IMÁDKOZOM ÉRTÜK.

– Tart attól, hogy a migránsokkal terroristák is beszivárognak Európába?
– Már bent vannak, képek, videók tanúskodnak erről.

– Mit tanácsolna ebben a válságos helyzetben Európa vezető politikusainak?
– A politikához nincs közöm, az egyházaknak viszont azt: közeledjenek még inkább Krisztushoz, híveiket vigyék közelebb Istenhez. Kopogjanak be az emberekhez, kérdezzék meg, hol van a Szentírás és Jézus az életükben. Tanítsák meg az embereket, hogyan kerüljenek közelebb Krisztushoz, és a hitük megerősödik. Nemrég huszonegy vértanú halt meg Líbiában, akiket az Iszlám Állam fejezett le.

Kopt keresztények nagyszabású szabadtéri istentisztelete 2011-ben, a résztvevők közül sokan mártírok lettek. 

TÚLÉLHETTÉK VOLNA, HA ÁTTÉRNEK AZ ISZLÁMRA, DE ŐK ISTENT VÁLASZTOTTÁK, ÉS KITARTOTTAK A HITÜK MELLETT. EZ ANNAK A GYÜMÖLCSE, HOGY MÁR A GYEREKEKNEK IS JÉZUS SZERETETÉT TANÍTJUK, MERT NINCS MÁS MEGMENTŐ RAJTA KÍVÜL, VALÓDI BÉKÉT A SZÍVEKBE CSAK Ő ADHAT, MERT AZT MONDTA: A BÉKESSÉGET ADOM NEKTEK.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Hello world

(MesPneug, 2021.02.12 17:47)

:)<a href=http://industrial-wood.ru/>:)</a>:)

Новости политики

(Coreynoike, 2021.02.08 01:24)

Привет всем участникам! Класный у вас сайт!
Нашёл познавательное в сети: Депутат Рады назвал отказ от вакцины из России соучастием в убийстве украинцев (ВИДЕО) http://energysmi.ru/news/44636-deputat-rady-nazval-otkaz-ot-vakciny-iz-rossii-souchastiem-v-ubiystve-ukraincev-video.html
http://energysmi.ru/information-technology-it/30582-haker-iz-rossii-vzlomal-igru-prey.html
Ещё много интересного по теме нашел тут: <b> днр мариуполь фото </b> <a href=http://energysmi.ru/> холодильник донбасс 3 </a>

Магия здоровья и процветания

(Aslan, 2021.02.05 05:06)


<a href=https://rescuer.info>молитва на удачу на работе мужу</a>

Лучшая поборка для любимых пользователей

(RobertAvali, 2021.02.04 04:03)

Мы собрали ради вас самые популярные сайты, которые востребованны многими пользлвателями интрнета! Следите за здоровьем, правильное харчи, заботливость изза своим телом и внешностью. Начинать и понятно самое главное это досуг, без которого мы не смогли бы развиваться и двигаться дальше, новости кино индустрии и моды, а так же многое другое вы можете встречать на топовых порталах нашей подборки. Мы очень будем рады буде вы нас поддержите и перейдете!
<a href=https://saymama.ru>признаки приближающихся родов</a>
<a href=https://moycapital.com>интернет банк хоум кредит</a>
<a href=https://wekauto.ru>каталог авто</a>
<a href=https://nadachedom.ru>продажа дачных участков</a>
<a href=https://modnail.ru>летний маникюр</a>
<a href=https://masterkin.ru>поделки с детьми</a>
<a href=https://vflore.ru>красивая роза</a>
<a href=https://enter-life.site>стильный мужской образ</a>
<a href=https://luchshedoma.com>что посмотреть из фильмов</a>
<a href=https://actkino.ru>топ фильмов для подростков</a>
<a href=https://anhealth.ru>пяточная шпора народная медицина</a>
<a href=https://antonm.by>комод купить минск</a>

Новости политики Украина Россия

(Coreynoike, 2021.02.02 03:07)

Привет всем! Класный у вас сайт!
Нашёл познавательное в сети: Андрей Ваджра. Реверсная сторона украинского патриотизма 10.08.2018. (№ 38) http://energysmi.ru/news/38233-andrey-vadzhra-reversnaya-storona-ukrainskogo-patriotizma-10082018-38.html
http://energysmi.ru/news/15181-yadernyy-reaktor-s-krylyami-kak-otechestvennye-atomolety-napryagali-pentagon.html
Ещё много интересного по теме нашел тут: <b> форпост события крыма новороссии </b> <a href=http://energysmi.ru/>http://energysmi.ru/</a>

сайт

(Jamesbon, 2021.01.31 10:01)

<a href=https://nearmusic.xyz>что за музыка играет</a>

Divorce

(adany, 2021.01.31 01:18)


This divorce outlook highlightscould be the very ideal issue for everybody.
https://free-divorce-advice.com/california/how-do-i-close-a-post-office-card-when-someone-dies/

сайт

(KevinJeoda, 2021.01.29 10:46)

<a href=https://musbeat.xyz>песня дана дай</a>

Один из крупнейших маркетов подарков

(Marianes, 2021.01.29 02:38)

В нашем магазине посуды вам сможете приобрести посуду с целью сервировки стола, посуду с целью изготовления еды также эликсиров, только таким образом ведь с целью комфортного сохранения товаров. Интернет-Каталог кашеварных аксессуаров, комплектов термосов также кружек обрадует Вам собственным широким перечнем.
<a href=https://m-market.ru/shop/posuda/servirovka-stola/servizy/stolovye-servizy/>столовые сервизы купить в Москве</a>

<a href=https://m-market.ru/shop/posuda/servirovka-stola/servizy/chaynye-servizy/>чайные сервизы Москва</a>

<a href=https://m-market.ru/shop/posuda/servirovka-stola/predmety-servirovki/fruktovnitsy/>фруктовницы Москва</a>

<a href=https://m-market.ru/shop/posuda/servirovka-stola/predmety-servirovki/konfetnitsy/>конфетницы купить</a>

<a href=https://m-market.ru/shop/domashniy-interer/vazy-dlya-tsvetov/>вазы для цветов Москва</a>

<a href=https://m-market.ru/shop/domashniy-interer/kollektsionnye-kukly/>коллекционные куклы</a>

сайт

(Shanesmasy, 2021.01.28 13:12)

Free sex dating in your city, here <a href=https://bit.ly/2LtgS3Z>https://bit.ly/2LtgS3Z</a>

Актуальные новости

(DustinRig, 2021.01.28 07:53)

Привет! Класный у вас сайт!
Что скажете по поводу этих новостей?: «Наведем порядок, построим Республику!» — интервью с командиром Республиканской Гвардии ДНР http://electek.ru/news/12156-navedem-poryadok-postroim-respubliku-intervyu-s-komandirom-respublikanskoy-gvardii-dnr.html
http://electek.ru/news/9039-videokarty-naraschivayut-obemy-pamyati.html
Ещё много интересного по теме нашел тут: <b> гимн днр вика цыганова слушать </b> http://electek.ru/

Купить витамин D - лучшее лечение и профилактика

(KevinHip, 2021.01.28 04:31)

Потреблял направление с Двадцатый баночек с целью усовершенствования дремы также увеличения денной деятельный, полиадельфит.ко. простые эликсир жизни прекратили оказать помощь. Кроме Того оказать влияние в желудочно-пищеварительный канал во наилучшую сторонку!
<a href=https://vk.com/vitamin_d3_kupit>витамин д купить</a>

сайт

(JamesHoK, 2021.01.27 13:18)

<a href=https://musicway.xyz>песня дана дай</a>

Магия здоровья и процветания

(Aslan, 2021.01.27 11:57)


<a href=https://rescuer.info>молитва на благополучие в семье и достаток</a>

сайт

(Israelsed, 2021.01.26 00:55)

<a href=https://gromko.xyz>музыка песнь</a>

Нашел топ информацию

(Eugenehaf, 2021.01.25 21:18)

Приветствую всех!
Нашел познавательную фотоподборку на этом сайте: http://okaybro.ru :
арты девушек http://okaybro.ru/art_iskusstvo/
Несколько фактов о лисах http://okaybro.ru/2785-neskolko-faktov-o-lisah.html
12 признаков, что мы пьем слишком мало воды <a href=http://okaybro.ru/4144-12-priznakov-chto-my-pem-slishkom-malo-vody.html> 12 признаков, что мы пьем слишком мало воды </a>

rlcolazmblmn

(dactcujx, 2021.01.24 06:39)

buy viagra las vegas https://viagaramu.com/# - viagra online canada pharmacy
generic viagra soft
viagra price <a href=https://viagaramu.com/#>buy viagra now</a> viagra online us

baquxvxcgqng

(fbnhipng, 2021.01.24 03:50)

aera dissertation grant https://dissertationget.com/ - dissertation proquest
master thesis structure
where can i bind my dissertation <a href=https://dissertationget.com/>dissertation proposals examples</a> proquest dissertation and thesis

Познавательная фотосессия

(Eugenehaf, 2021.01.21 17:31)

Привет всем участникам форума!
Нашел интересные фотоподборки на этом сайте: http://okaybro.ru :
галерея арт http://okaybro.ru/art_iskusstvo/
8 лучших фильмов одного из самых гениальных режиссеров XX века http://okaybro.ru/485-8-luchshih-filmov-odnogo-iz-samyh-genialnyh-rezhisserov-xx-veka.html
Гранд базар в Стамбуле <a href=http://okaybro.ru/5327-grand-bazar-v-stambule.html> Гранд базар в Стамбуле </a>

jvvfqhhxrosz

(rutsnknx, 2021.01.21 16:31)

cialis cost https://gocialisget.com/ - generic cialis cost
tadalafil reviews
buy real cialis online <a href=https://gocialisget.com/>cheapest cialis</a> cialis without prescription


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24

Következő »