Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bevándorlás-Hódítás?

Az egyiptomi koptok sorsa vár Európára

írta: eisen64

Mi is idegenné váltunk saját hazánkban – figyelmeztet a kopt vezető

 

Nem tartja ellenségeknek a mohamedánokat, és imádkozik értük  állítja a Magyarországi Kopt Ortodox Egyház vezetője. Dr. Youssef Khalil azonban elutasítja az iszlám erőszakos tanításait és arra figyelmeztet, hogy az ateista Európa nem tudja integrálni azokat, akik a térítés és hódítás céljával érkeznek. Szerinte intő példa az egyiptomi koptok sorsa, akik 1400 éve naivan elhitték, hogy az arabok békés szándékkal érkeznek, majd azt vették észre, hogy idegenné váltak saját hazájukban. A főpap  akit III. Senuda kopt pápa küldött Magyarországra  az mno.hu-nak adottinterjúban elmondta, hogy mintegy száz kopt család él hazánkban (többségük egyiptomi, de vannak libanoniak, szírek, irakiak és szudániak is), a kormány által befogadott kopt menekültekkel azonban még nem találkozott. Részletek az interjúból:

– Az arab tavasz során Egyiptomban milliónyi keresztény élete került veszélybe. Manapság milyen állapotok uralkodnak hazájában?
– Most sokkal jobb a helyzet. Egyiptom keresztényei kétféle vallási üldözést szenvednek el, amióta az iszlám az ország területére behatolt: a keményvonalas mozlim nép, illetve a mozlim vezetők részéről. Kegyelmi állapot, ha utóbbiak mérsékeltebbek és megértőbbek a keresztények iránt. Amikor a Mozlim Testvériség uralkodott egy éven át, az a legsötétebb korszak volt, üldözték a keresztényeket. S hogy miért?

A GOND AZ ISZLÁMBAN VAN, A KORÁN A PROBLÉMA FORRÁSA: OLYAN FEJEZETEKET TARTALMAZ, AMELYEK MEGPARANCSOLJÁK A MOZLIMNAK, HOGY MEGÖLJE A HITETLENEKET.

– Aki nem keresztény?
– Nem csak, mindenkit, aki nem mozlim, azért, mert nem mozlim, és nem úgy él. Ebből következtethető e réteg kereszténygyűlölete is, mert Egyiptomban a lakosság kisebb, de jelentős része írástudatlan. Nem csoda, ha ezek az emberek elfogadják azokat a tanításokat, amelyeket egy mozlim prédikátor átad számukra. Ha a „tanító” erőszakra hajlamos beállítottságú, és felszólítja híveit arra, hogy alkalmazzák ők is az agressziót, akkor kiépít egy olyan bázist, amelynek tagjai a nem mozlimok irányában folyamatosan erőszakosak lesznek.

 Hány kopt volt kénytelen elmenekülni Egyiptomból a 2011-es válság során?
– Nincsenek pontos adataim. Azok közül azonban, akik a Mozlim Testvériség miatt elmenekültek, a testvériség bukása után sokan visszatértek hazájukba.

 

Dr. Youssef Khalil, a Magyarországi Kopt Egyház vezetője

– Az Iszlám Állam miatt ugyancsak milliók kénytelenek elmenekülni szülőföldjükről. Hogyan lehetne megfékezni a terrorszervezetet?
– Magyar állampolgárként mondom most a véleményem, nem mint vallási vezető. Mélyen egyetértek Orbán Viktor intézkedéseivel, amelyeket a bevándorlással kapcsolatban hozott. Olvastam azt a szöveget, amelyet a kormányfő a külföldre akkreditált nagykövetek előtt mondott; nagyon örültem annak, hogy van egy európai politikus, aki ennyire tisztában van a kialakult helyzettel, és érti is, mi történik. Azok, akik most Európába jönnek, valójában nem menekültek. Ha azok lennének, mehetnének Szaúd-Arábiába, az emirátusokba, Katarba, azokba az országokba, amelyek dúskálnak a pénzben.

– Amennyiben helyesek a médiában forgó információk, nem is engedik be a menekülteket ezek a gazdag országok.
– Miért nem engedik be? Tudja? Azért, hogy idejöjjenek, és megszállják Európát. Ugyanaz megy végbe most a földrészen, ami ezernégyszáz évvel ezelőtt történt Egyiptomban. Megszállták az országunkat. A koptok naivan elhitték az araboknak, hogy békés szándékkal érkeztek és szeretnének az országban letelepedni.

MINTHA CSAK ÚJRAOLVASNÁM A TÖRTÉNELMET, CSAK MOST SOKKAL GYORSABB A RITMUS. TÍZ ÉV, ÉS AZ EURÓPAIAK NEM TALÁLNAK MAGUKNAK HELYET A SAJÁT ORSZÁGUKBAN.

– Kissé sötét prognózis.
– Valóban borús a jövő. Kihasználják az európai mentalitást, az emberi jogokat, azt, hogy a keresztény értékeket betartják, csak éppen Krisztust veszik ki belőle. Az EU-ban számos kártékony lobbi létezik a keresztény tanítás ellen. A sátán kihasználta, hogy Istent kiutasították Európából. Azok az alapvető keresztény értékek (a másik ember elfogadása, segítése), amelyeket az európai mentalitás még mindig elfogad, okozzák, hogy a földrész megnyitotta a kapuit az iszlám térhódítás előtt.

Kopt keresztények nagyszabású szabadtéri istentisztelete 2011-ben

– A szír polgárháború miatt többmilliónyian voltak kénytelenek az ország határain kívülre menekülni. Kérdés, hogy akik útra kelnek, mind szírek-e, vagy sok ezren csapódnak hozzájuk olyanok, akik szerencsét próbálni érkeznek a kontinensre. Vagy hódítani, ahogy Ön mondta.
– Törökország nem csatlakozhatott az Európai Unióhoz. Erre a törökök úgy reagáltak: akkor ők viszik be az iszlámot Európába, s kiderül, ki uralja majd a másikat. A törökök miért nem istápolják a menekülteket?

– A hírek szerint kétmillió szír van az országukban.
– Ennél bonyolultabb, veszélyesebb a kérdés. Az, hogy Törökország befogad menekülteket, nem jelenti azt, hogy biztosít nekik lakást, élelmet, orvosi ellátást, munkát, egyebet, ahogy Európában képzelik. A migránsok sátrakban tengődnek, télen fáznak, kevés ellátást biztosítanak nekik, azt is inkább önkéntesek, nem az állam. De Libanonban és Jordániában is hasonló a helyzet.

EURÓPAI NAIVITÁS, HOGY EGY MENEKÜLT KÉTSZER ANNYIBA KERÜL, MINT EGY MAGYAR MUNKANÉLKÜLI. NEM IS BESZÉLVE A KÜLÖNBÖZŐ NYELVRŐL, ÉRTÉKRENDRŐL, VALLÁSRÓL.

– Meg lehet állítani a migránsáradatot?
– Már késő. Akik megérkeztek, már bőven elegen vannak. Számoljon utána, mennyibe kerül az államnak, ha valakinek négy felesége van, és mindegyiktől születik öt gyereke, a kormány mindannyiuknak fizeti az iskoláztatást, egészségügyi ellátást. Azután átveszik a magyarok helyét.

– Inkább a németekét vagy a svédekét, leginkább oda tartanak.
– Meg fogják szállni egész Európát. A csalit már bekapta a földrész.

– Integrálhatók még ezek az emberek?
– Egy ateista társadalomba? Az érkezők azzal a szándékkal jönnek, hogy terjesszék az iszlámot, idő kérdése, de Európa mohamedán kontinens lesz. Mert akik érkeznek, abban hisznek, hogy ha nekik köszönhetően az európaiak felveszik az iszlámot, ők a mennyországba kerülnek.

 

Kopt mártírok, akik nem tagadták meg hitüket a lefejezésük előtt

– Szavai szerint a jóléti társadalmak biztosította segély csak az első lépcső?
– Igen, ugyanaz a kéz, amely most segélyért folyamodik, megfogja a kést, és szép lassan ellenünk fordul. Ami most történik, azt már azóta mondom, hogy idejöttem. Mindig azzal vádoltak, hogy gyűlölködő vagyok. És tessék, most minden valóra vált. Ugyanakkor azt is szem előtt kell tartani:

A MOZLIMOK NEM ELLENSÉGEINK, DE NEM SZERETEM AZOKAT A TANÍTÁSOKAT, AMELYEK ERŐSZAKRA SZÓLÍTANAK. KRISZTUS A BÉKÉRE, A SZERETETRE HÍV, MI EZÉRT KÖVETJÜK ŐT. JÉZUS AZT TANÍTJA: SZERESD FELEBARÁTOD! EZÉRT SAJNÁLOM A MOHAMEDÁNOKAT, ÉS IMÁDKOZOM ÉRTÜK.

– Tart attól, hogy a migránsokkal terroristák is beszivárognak Európába?
– Már bent vannak, képek, videók tanúskodnak erről.

– Mit tanácsolna ebben a válságos helyzetben Európa vezető politikusainak?
– A politikához nincs közöm, az egyházaknak viszont azt: közeledjenek még inkább Krisztushoz, híveiket vigyék közelebb Istenhez. Kopogjanak be az emberekhez, kérdezzék meg, hol van a Szentírás és Jézus az életükben. Tanítsák meg az embereket, hogyan kerüljenek közelebb Krisztushoz, és a hitük megerősödik. Nemrég huszonegy vértanú halt meg Líbiában, akiket az Iszlám Állam fejezett le.

Kopt keresztények nagyszabású szabadtéri istentisztelete 2011-ben, a résztvevők közül sokan mártírok lettek. 

TÚLÉLHETTÉK VOLNA, HA ÁTTÉRNEK AZ ISZLÁMRA, DE ŐK ISTENT VÁLASZTOTTÁK, ÉS KITARTOTTAK A HITÜK MELLETT. EZ ANNAK A GYÜMÖLCSE, HOGY MÁR A GYEREKEKNEK IS JÉZUS SZERETETÉT TANÍTJUK, MERT NINCS MÁS MEGMENTŐ RAJTA KÍVÜL, VALÓDI BÉKÉT A SZÍVEKBE CSAK Ő ADHAT, MERT AZT MONDTA: A BÉKESSÉGET ADOM NEKTEK.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Sanal77

(Ewoci88, 2019.05.10 00:15)

http://bit.ly/2DV6on3 http://bit.ly/2Yf5SrL http://bit.ly/2DSV8Yd http://bit.ly/2Yb0O7B http://bit.ly/2DTZTkq http://tinyurl.com/y36l4vxg http://bit.ly/2PWw6fO http://bit.ly/2YhdQ3H http://bit.ly/2J5DnJx http://bit.ly/2Y92Bu3 http://bit.ly/2DX9x5U http://bit.ly/2H7v1xL http://tinyurl.com/y55qg8f6 http://bit.ly/2H7uiN3 http://bit.ly/2YbD4jS http://bit.ly/2J5DzZh http://bit.ly/2H8AXGr http://bit.ly/2DSgKUI

Ikexa27

(Togoc87, 2019.05.09 17:30)

http://bit.ly/2DULUL9 http://bit.ly/2H7v1hf http://bit.ly/2J5Sqmn http://bit.ly/2DTzqnc http://bit.ly/2YcAg6c http://bit.ly/2DQE98Y http://bit.ly/2DSdIzI http://bit.ly/2DX7ij0 http://bit.ly/2H1Cez5 http://bit.ly/2YcA3jq http://bit.ly/2J5SFxN http://bit.ly/2Yczypy http://bit.ly/2DQDWmc http://tinyurl.com/y6dvjumo http://bit.ly/2PPWAzz http://bit.ly/2Yhd8U5 http://bit.ly/2J7Muto http://tinyurl.com/y6x4bwp3 http://tinyurl.com/y5cza54r http://bit.ly/2Yf5wRX http://bit.ly/2DOjrXp http://bit.ly/2J5S9zR http://tinyurl.com/y55jdrdv http://bit.ly/2DTzseO http://bit.ly/2H2sq8f

Asayu50

(Egeqe52, 2019.05.09 11:01)

http://bit.ly/2HgRnNp http://bit.ly/2DOjPoP http://bit.ly/2J572Cy http://bit.ly/2H3HUsv http://bit.ly/2PTsbQL http://bit.ly/2DOjtyv http://bit.ly/2DVqj5d http://bit.ly/2Ycwfyl http://bit.ly/2PUfmWy http://bit.ly/2Yf5Fot http://bit.ly/2HgSb4T http://bit.ly/2H6bNZ3 http://bit.ly/2DTJWdM http://bit.ly/2DOq9wz

Uyelu06

(Oyuho43, 2019.05.09 04:19)

http://bit.ly/2DQD94I
http://bit.ly/2E5leYn
http://tinyurl.com/y5qcz32f
http://tinyurl.com/yya7sw5u
http://bit.ly/2YgDhlZ
http://bit.ly/2J5T2IH
http://bit.ly/2YbD4jS
http://bit.ly/2DVp7if
http://bit.ly/2DTzcwm
http://tinyurl.com/y4sde44e
http://bit.ly/2DOjJxt
http://tinyurl.com/y3eaxtk5
http://tinyurl.com/yyz8886w
http://tinyurl.com/y65n9yod
http://bit.ly/2H6WTlm
http://bit.ly/2DX7sH8
http://tinyurl.com/y2l39l8h
http://bit.ly/2DTMRTM
http://bit.ly/2Yb0ztd
http://bit.ly/2H0sNA4
http://bit.ly/2PQHlWP
http://bit.ly/2YcwF7T
http://bit.ly/2H3fW08
http://bit.ly/2H1GfUm
http://bit.ly/2Ye1oRY
http://tinyurl.com/y2t9s5eq

Uceda66

(Nalac75, 2019.05.08 22:22)

http://bit.ly/2DX6R8m
http://tinyurl.com/y2r6x2vd
http://tinyurl.com/yyelpcau
http://bit.ly/2E5jDll
http://bit.ly/2YaZGRp
http://bit.ly/2Y84Gq0
http://bit.ly/2H9HrVA
http://bit.ly/2DQCCzK
http://tinyurl.com/y257s5fj
http://bit.ly/2H14PEO
http://bit.ly/2YcAlqw
http://bit.ly/2PQHlWP
http://bit.ly/2DTMSqO
http://bit.ly/2DX7qPw
http://bit.ly/2YaybYj
http://bit.ly/2DX7VsS
http://bit.ly/2J8gZPN

Ilina49

(Ukeco44, 2019.05.08 15:41)

http://tinyurl.com/y36l4vxg
http://bit.ly/2DVfPmi
http://bit.ly/2DVhMPG
http://bit.ly/2DTJMDc
http://bit.ly/2J5RWN5
http://bit.ly/2DTJSe2
http://tinyurl.com/y644wnnl
http://bit.ly/2DTJaNU
http://bit.ly/2YaZMZh
http://bit.ly/2PTs47N
http://bit.ly/2Y9ANph
http://bit.ly/2DX8frA
http://bit.ly/2Yb0ztd
http://bit.ly/2DOjKS3
http://bit.ly/2DOjNNJ
http://bit.ly/2H2KZJi
http://bit.ly/2DVp0TR
http://bit.ly/2DX6WJc
http://bit.ly/2Ye5Hgh
http://bit.ly/2H3HKBp
http://tinyurl.com/y37em9dd

Iqibo80

(Feyiw35, 2019.05.08 02:49)

http://bit.ly/2DStyKA http://bit.ly/2YcALx6 http://tinyurl.com/y47uuxy9 http://bit.ly/2YbCOBq http://bit.ly/2J5SDWH http://bit.ly/2H2nCj7 http://tinyurl.com/yx8v3u54 http://bit.ly/2DX8brQ http://bit.ly/2H6WTBS http://bit.ly/2H3HvGv http://bit.ly/2YczJ4c http://bit.ly/2DTlQjn http://bit.ly/2H6WShi http://tinyurl.com/y55mvhv2 http://bit.ly/2H2Gy17 http://bit.ly/2DSdYia http://bit.ly/2J57Ebk http://bit.ly/2J643Kk http://bit.ly/2GXnbX6 http://bit.ly/2DTkW6t http://bit.ly/2YhdVV3 http://bit.ly/2PQHlWP http://bit.ly/2DOqejR http://bit.ly/2DTIRCK http://bit.ly/2H2sxkb

Uquzi83

(Mudoh53, 2019.05.07 20:57)

http://tinyurl.com/y6njxtgk
http://bit.ly/2DTJBYy
http://bit.ly/2DX35fc
http://bit.ly/2E5jTAP
http://tinyurl.com/y5dpwbk7
http://bit.ly/2JaUrOv
http://tinyurl.com/y6hsmv45
http://bit.ly/2H6ci5n
http://bit.ly/2DSdYyG
http://bit.ly/2H0stkQ
http://bit.ly/2DVqwW3
http://bit.ly/2DVp0TR
http://tinyurl.com/y32ov3f3
http://bit.ly/2H3CYno
http://bit.ly/2H1HCT0
http://bit.ly/2DTZWN8
http://bit.ly/2DOjF0H
http://bit.ly/2J1TAzi
http://tinyurl.com/y53ksr6o
http://bit.ly/2DTkULT

With angiography recover; distract wear cares.

(enpuzelacawjo, 2019.05.07 10:02)

http://mewkid.net/buy-prednisone/ - Buy Prednisone <a href="http://mewkid.net/buy-prednisone/">Prednisone No Prescription</a> xoy.fbrb.hiszed-e.eoldal.hu.kre.vm http://mewkid.net/buy-prednisone/

Fasax84

(Ugeqo58, 2019.05.07 08:31)

http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/wo-kann-ich-reglan-metoclopramid-in-der-online-apotheke-ohne
http://shamrockballerz.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-premarin-0-625-mg-sin-receta
https://faq.mfcoin.net/?qa=1532/achat-rapide-atarax-hydroxyzine-10mg-atarax-prix-fr
http://newsmediaimages.ning.com/profiles/blogs/abilify-aripiprazole-donde-comprar-entrega-r-pida-rep-blica-del
http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/ofloxacino-100-mg-como-comprar-sin-receta-env-o-libre-usa-comprar
http://lorealprofessionnelbest.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-topiramato-100-mg-sin
http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-panagra-con-seguridad-estados
http://153.126.169.73/GaijinConcierge/index.php?qa=34384&qa_1=gabadoz-comprar-receta-entrega-r%C3%A1pida
http://tnfdjs.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-siklos-hydroxyurea-500-mg-fiable
http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/achat-en-ligne-sarotex-amitriptyline-amitriptyline-naturel-pas
http://www.themindbook.org/nmp/blogs/post/3350
http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/leflunomide-en-ligne-bon-marche-commander-rapide-acheter
http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/ramifin-5-mg-pas-cher-et-site-fiable-ramifin-prix-bas
http://answers.codelair.com/41123/farmacia-online-comprar-altace-estados-ramipril-farmacias
http://luvisart.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-zagam-sparfloxacin-sin-receta-de-forma-segura
http://newsmediaimages.ning.com/profiles/blogs/o-commander-du-edgon-tadalafil-20mg-en-ligne-moins-cher-edgon
http://answers.codelair.com/43227/wo-kann-ich-clobetasol-temovate-15mg-mit-mastercard-kaufen
http://digitalguerillas.ning.com/profiles/blogs/d-nde-comprar-sildenafilo-fluoxetina-entrega-r-pida-estados
http://borrowmyburrito.ning.com/profiles/blogs/griseofulvine-bon-marche-sans-ordonnance-griseofulvine-canada
http://www.facecool.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-rovantin-sin-receta-env-o-urgente
http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/donde-para-ordenar-valaciclovir-500mg-online-m-xico-valaciclovir
http://www.animalloversconnect.com/blogs/post/26629
http://dmoney.ru/60951/solia-desogestrel-ethinyl-estradiol-comprar-internet-brasil
http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/salbutamol-sans-ordonnance-commander-salbutamol-jelly-prix
http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/ditropan-xl-oxybutynin-10-mg-comprar-sin-receta-en-internet-espa
http://showmeanswer.com/index.php?qa=53840&qa_1=bimatoprost-comprar-farmacia-recomendada-rep%C3%BAblica-ecuador
http://sallieanncooks.ning.com/profiles/blogs/buy-cheap-cyclosporine-100-mg-online-cyclosporine-generic-grants

Osteomyelitis cancerous whosoever rational lipodystrophy functional ascites.

(amucicomisiy, 2019.05.07 08:25)

http://mewkid.net/buy-prednisone/ - Prednisone <a href="http://mewkid.net/buy-prednisone/">Prednisone</a> aff.ymdp.hiszed-e.eoldal.hu.knu.au http://mewkid.net/buy-prednisone/

Qugat58

(Guzeh58, 2019.05.07 02:42)

http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-phergan-25-mg-sin-receta-de-confianza-per
http://dmoney.ru/57235/order-pirorheuma-10mg-safely-pirorheuma-coupon-tablets-free
http://stoopball.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-valparin-valproic-acid-250
http://korsika.ning.com/profiles/blogs/ciproheptadina-4-mg-comprar-en-una-farmacia-online-segura-espa-a
http://bigtombolo.ning.com/profiles/blogs/bicalutamida-50mg-comprar-en-una-farmacia-online-recomendada
http://adrenalineprovinggrounds.ning.com/profiles/blogs/mebendazole-sur-internet-bas-prix-achat-sans-ordonnance
http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/amiloride-5mg-acheter-en-pharmacie-acheter-frumil-en-ligne-au
http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/order-cheap-tonite-150mg-how-to-order-sildenafil-citrate-without
http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/meilleur-site-pour-commander-doxycycline-100-mg-acheter
http://mcspartners.ning.com/profiles/blogs/nitrofurantoin-monohydrate-comprar-en-farmacia-online-fiable
http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/espironolactona-comprar-en-una-farmacia-online-recomendada-panam
http://sallieanncooks.ning.com/profiles/blogs/capecitabina-donde-comprar-con-visa-estado-libre-asociado-de
http://www.facecool.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-ohay-sin-receta-de-forma
http://stoopball.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-lansoprazol-env-o-urgente
http://newsmediaimages.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-phenergan-25-mg-sin-receta-de-confianza
http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/se-puede-comprar-sofosbuvir-400mg-por-internet-sofosbuvir
http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/cleocin-150mg-como-comprar-sin-receta-urgente-puerto-rico-comprar
http://vc.capitaltrustbanking.com/blogs/82/16585/lamivudin-epivir-hbv-100-mg-wie-man-ohne-rezept-mit-bitcoin-kau
http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/achat-de-en-ligne-trimethoprime-acheter-trimethoprime-generique
http://wu-world.com/profiles/blogs/amoxapine-50-mg-como-puedo-comprar-online-ecuador-amoxapine-50
http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/sildenafilo-tadalafil-100-20mg-comprar-en-farmacia-online
http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/losartan-hidroclorotiazida-comprar-en-una-farmacia-online-r-pido

Koveg43

(Ufeye09, 2019.05.06 20:00)

http://lorealprofessionnelbest.ning.com/profiles/blogs/site-pour-commander-spironolactone-100-mg-generique http://www.q-voice.tv/old/redirect/test/qa/index.php?qa=79274&qa_1=farmacia-comprar-generico-clomifeno-comprar-clomifeno-original http://borrowmyburrito.ning.com/profiles/blogs/calan-sr-240-mg-donde-puedo-comprar-fiable-m-xico http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/discount-novo-glyburide-5-mg-buy-online-where-to-purchase http://recampus.ning.com/profiles/blogs/metformin-comprar-en-farmacia-en-linea-r-pido-espa-a http://digitalguerillas.ning.com/profiles/blogs/tadalafil-avec-dapoxetine-en-ligne-bas-prix-achat-securise-achat http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-metilcobalamina-sin-receta-por-internet https://madbuddy.club/blogs/post/38212 http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/zyban-como-comprar-gen-rico-envio-urgente-rep-blica-federativa-do http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-didrogesterona-ahora-comprar https://madbuddy.club/blogs/post/41555 http://www.facecool.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-denvar-cefixime-en-l-nea-us http://whazzup-u.com/profiles/blogs/generisches-risperidon-jetzt-ohne-rezept-kaufen-generika http://quainv.com/blogs/post/53766#sthash.0SpAtRGq.9eggUkk5.dpbs http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/fluconazol-comprar-en-farmacia-online-con-env-o-gratis-donde http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-ponstel-500-mg-pago-mastercard http://property.ning.com/profiles/blogs/buy-purinol-300-mg-on-sale-can-i-order-allopurinol-no-need-script http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/trouver-du-clindamycine-cleocin-300-belgique-achat http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/wo-kann-ich-nitrofurantoin-furadantin-50mg-ohne-rezept-mit http://stoopball.ning.com/profiles/blogs/carbamazepina-200mg-comprar-en-farmacia-online-segura-chile http://property.ning.com/profiles/blogs/ledipasvir-sofosbuvir-comprar-sin-receta-en-l-nea-bolivia-comprar http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-generico-doxycycline-100mg http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/atenolol-100-mg-livraison-discrete-moins-cher-acheter-atenolol-25 http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/comprar-generico-ormidol-sin-receta-online-dominicana-comprar http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-losartan-sin-receta-de-confianza-comprar http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/comprar-amiodarona-200mg-en-internet-chile-cardarone-200-mg-con http://bricolocal.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-rizact-rizatriptan-con-visa-panam http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/achat-en-ligne-adcirca-tadalafil-40mg-moins-cher-acheter http://libertyattendancecenter1969.ning.com/profiles/blogs/ropinirol-puedo-comprar-en-farmacia-online-estados-unidos http://augasthya-plus.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-para-comprar-divalproex-depakote-envio-urgente-pela-net

Raqay37

(Avuwe81, 2019.05.06 13:56)

http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-verapamil-120mg-sin-receta-de-forma
http://movsam.ning.com/profiles/blogs/bon-site-achat-dynafil-sildenafil-citrate-50mg-securise-dynafil
http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/d-nde-comprar-generico-venlafaxina-sin-receta-online-estados
https://madbuddy.club/blogs/post/39829
http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-t-fil-tadalafil-sin-receta
http://korsika.ning.com/profiles/blogs/o-commander-du-diclofenac-50mg-o-acheter-du-cataflam-pas-cher
http://higgs-tours.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-adalat-nifedipine-10mg-env-o-libre
http://i-m-a-d-e.org/qa/17674/acheter-doxazosin-mesylate-rapide-doxazosin-mesylate-canada
http://property.ning.com/profiles/blogs/sildenafil-et-fluoxetine-en-ligne-baisse-prix-commander-site
http://network-marketing.ning.com/profiles/blogs/order-pycalis-cheap-where-to-buy-pycalis-online-safe
http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/ceclor-como-puedo-comprar-sin-receta-mas-barato-rep-blica-de
http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-egomax-130-mg-mas-barato
http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/ofuxal-alfuzosin-en-ligne-moins-cher-commander-paiement-visa
http://tnfdjs.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-escitalopramum-escitalopram-5-mg-gen
http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/achat-securise-sparfloxacine-200mg-achat-zagam-original
http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/sildenafil-dapoxetin-100-60-mg-online-kaufen-rezeptfrei-schweiz
http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/montelukast-comprar-en-farmacia-online-aprobada-bolivia
http://movsam.ning.com/profiles/blogs/verapamil-g-nstig-kaufen-online-in-der-schweiz-verapamil-online
http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/o-acheter-en-ligne-norgestimate-ethinylestradiol-ortho-tri-cyclen
http://brooklynne.net/profiles/blogs/achat-express-silagra-moins-cher-paiement-visa-le-prix-de
http://showmeanswer.com/index.php?qa=49209&qa_1=comprar-generico-aripiprazol-por-internet
http://korsika.ning.com/profiles/blogs/espironolactona-25-mg-comprar-en-una-farmacia-online-con-entrega
http://manchestercomixcollective.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-efavirenz-600mg-buen

Kujut57

(Upama05, 2019.05.06 07:12)

http://shamrockballerz.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-carbidopa-y-levodopa-10-100mg-con-seguridad-espa http://network-marketing.ning.com/profiles/blogs/achat-cialis-tadalafil-commander-tadalafil-livraison-rapide http://recampus.ning.com/profiles/blogs/amitriptyline-donde-comprar-sin-receta-buen-precio-rep-blica-del http://higgs-tours.ning.com/profiles/blogs/venlafaxina-comprar-en-farmacia-online-con-un-descuento-estado http://bigtombolo.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-exelon-rivastigimine-sin http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/cheap-amoxicillin-250mg-buy-online-where-can-i-purchase-augmentin http://laugarnecaravans.ning.com/profiles/blogs/commander-du-oxibutinina-oxybutynin-oxibutinina-suisse-commander http://sallieanncooks.ning.com/profiles/blogs/kann-ich-generisches-diflucan-150-mg-ohne-rezept-im-internet http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/prometazina-comprar-en-una-farmacia-en-linea-ahora-mismo http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-diclofenaco-de-calidad http://movsam.ning.com/profiles/blogs/loratadin-wie-man-mit-einem-visa-kauft-und-bezahlt-claritin-g http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/puis-je-acheter-du-repaglinide-0-5mg-acheter-du-prandin-1-forum http://bigtombolo.ning.com/profiles/blogs/leflunomida-20mg-como-comprar-sin-receta-al-mejor-precio-arava http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/viagra-200mg-comprar-de-calidad-ecuador-comprar-viagra-130-mg-en http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/erectimax-sildenafil-citrate-25mg-vrai-bon-marche-commander http://korsika.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-para-comprar-mometasona-5mg-pre-o-brasil

Lihif31

(Relok72, 2019.05.06 01:16)

http://brooklynne.net/profiles/blogs/comprar-viosex-sildenafil-citrate-sin-receta-fiable-rep-blica http://answers.codelair.com/38481/acheter-du-anticol-ligne-acheter-disulfiram-250-pharmacie https://questions.nuitdebout.fr/index.php?qa=9296&qa_1=generisches-danazol-50mg-kaufen-konnen-schneller-versand http://whazzup-u.com/profiles/blogs/ich-kann-cyclophosphamid-50-mg-schnell-kaufen-kaufen http://foodtube.net/profiles/blogs/selegiline-5mg-order-can-i-purchase-eldepryl-safely http://foodtube.net/profiles/blogs/spironolactone-o-commander-aldactone-pas-cher-en-belgique http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/achat-rapide-nortriptyline-hydrochloride-25-mg-baisse-prix http://manchestercomixcollective.ning.com/profiles/blogs/dydrogesterone-o-acheter-achat-dydrogesterone-pharmacie-suisse http://answers.codelair.com/37370/antivert-meclizine-comprar-urgente-colombia http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/o-acheter-alkyloxan-cyclophosphamide-generique-en-ligne-moins http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-esomeprazole-sin-receta-en-farmacia-online-costa http://manchestercomixcollective.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-digoxina-sin-receta-fiable-reino-de-espa-a http://sn.ras.ru/index.php/blogs/1124/55382/farmacia-en-linea-donde-comprar http://whazzup-u.com/profiles/blogs/commander-pilule-juvena-sildenafil-citrate-50mg-achat-sildenafil http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/acide-mefenamique-250mg-pas-cher-et-site-fiable-acide-mefenamique http://sallieanncooks.ning.com/profiles/blogs/kaufen-sie-glipizid-glucotrol-im-internet

Agihu89

(Vohot69, 2019.05.05 18:34)

http://tnfdjs.ning.com/profiles/blogs/acheter-phexin-bon-marche-visa-commander-du-cephalexin-rapidement
http://libertyattendancecenter1969.ning.com/profiles/blogs/buy-generic-terloc-2-5mg-where-to-buy-amlodipine-no-rx-needed
http://luvisart.ning.com/profiles/blogs/inderal-la-propranolol-40mg-como-comprar-con-garantia-m-xico
https://lesko.com/q2a/index.php?qa=50667&qa_1=acheter-varofil-sildenafil-citrate-acheter-varofil-pharmacie
http://korsika.ning.com/profiles/blogs/bimatoprost-baisse-prix-sur-le-net-acheter-bimatoprost-sans
http://digitalguerillas.ning.com/profiles/blogs/olmesartan-40-mg-como-puedo-comprar-en-l-nea-usa-comprar
http://property.ning.com/profiles/blogs/trecator-sc-como-comprar-r-pido-principat-d-andorra
http://hageriderma.com/qtoa/index.php?qa=185343&qa_1=raloxifene-buy-online-how-can-i-buy-evista-without-script
http://tnfdjs.ning.com/profiles/blogs/dulcolax-5mg-donde-comprar-sin-receta-en-l-nea-panam-donde
http://movsam.ning.com/profiles/blogs/xenalon-25-mg-donde-comprar-sin-receta-al-mejor-precio-rep-blica
http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/achat-securise-fluvoxamine-luvox-moins-cher-forum
http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/acheter-vrai-en-ligne-sumatriptan-acheter-imitrex-50-en-suisse
http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/ursodeoxicolico-acido-comprar-en-farmacia-en-linea-con-seguridad
http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-buspirone-sin-receta-env-o
http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-imipramin-imipramine-sin-receta-de
http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-robaxin-methocarbamol-sin-receta-de
http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/xex-sildenafil-citrate-bas-prix-sur-le-net-acheter-xex-livraison
http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/buy-nifedipine-10-mg-cheap-nifedipine-online-orders-australia
http://hradvice.online/index.php?qa=39010&qa_1=paroxetina-comprar-en-farmacia-online-recomendada
http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/galantamina-4mg-comprar-en-una-farmacia-en-linea-ahora-mismo
http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/order-fortera-no-prescription-buy-fortera-legally-without
http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/generisches-rosuvastatin-im-internet-kaufen-rosuvastatin-20mg
http://dmoney.ru/54861/citalopram-10mg-order-citalopram-order-pharmacy
http://shamrockballerz.ning.com/profiles/blogs/domperidona-donde-puedo-comprar-sin-receta-de-forma-segura

Igawu69

(Parid61, 2019.05.05 12:22)

http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/duraviril-sildenafil-citrate-150-mg-puedo-comprar-ahora
http://lorealprofessionnelbest.ning.com/profiles/blogs/order-paroxetine-can-i-buy-paxil-in-trusted-medstore
http://www.facecool.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-furosemida-entrega-r-pida-estados-unidos
http://wu-world.com/profiles/blogs/discount-patrex-150-mg-buy-online-where-can-i-order-sildenafil
http://laugarnecaravans.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-etambutol-sin-receta-ahora-nicaragua-etambutol
http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/rizact-10-mg-en-ligne-bon-prix-acheter-rapide-prix-officiel-du
http://augasthya-plus.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-taxier-sin-receta-con-seguridad
http://lorealprofessionnelbest.ning.com/profiles/blogs/o-commander-du-udenafil-100-mg-udenafil-pas-cher-pharmacie
http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/order-cytophosphan-cytophosphan-for-sale
http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-terbinafina-lamisil-barato-na-internet
http://newsmediaimages.ning.com/profiles/blogs/como-posso-comprar-cistalgina-phenazopyridine-sem-receita-pela
http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-plan-b-ahora-argentina
http://stoopball.ning.com/profiles/blogs/clofazimina-comprar-en-farmacia-en-linea-aprobada-argentina
http://neolatino.ning.com/profiles/blogs/trazodone-sur-internet-moins-cher-achat-site-achat-trazodone
http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/cyclophosphamide-50-mg-comprar-en-una-farmacia-online-fiable
http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/amoxapina-100mg-comprar-urgente-bolivia-comprar-amoxapina-sin
http://libertyattendancecenter1969.ning.com/profiles/blogs/emep-vrai-baisse-prix-commander-sans-ordonnance-prix-d-une-pilule
http://libertyattendancecenter1969.ning.com/profiles/blogs/order-naproxen-250mg-without-rx-non-perscription-naproxen-generic
http://neolatino.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-norfloxacin-buen-precio
http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/comprar-lithium-300-mg-sin-receta-con-seguridad-chile
http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/beloc-50mg-en-ligne-pas-cher-commander-securise-europe-pharmacie
http://foodtube.net/profiles/blogs/achat-rapide-clarithromycine-500mg-pas-cher-2019-comment-acheter
https://madbuddy.club/blogs/post/37395
http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-reglan-metoclopramide-al-mejor-precio-ecuador
http://flutes.ning.com/profiles/blogs/comprar-domidis-telmisartan-sin-receta-de-calidad-argentina-c-mo

Jalan68

(Bunan18, 2019.05.05 05:46)

http://borrowmyburrito.ning.com/profiles/blogs/order-zydis-10mg-without-prescription-how-can-i-purchase
http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/discount-celox-r-200mg-order-online-safe-celox-r-to-buy
http://digitalguerillas.ning.com/profiles/blogs/bon-plan-achat-orlistat-orlistat-120mg-livraison-48h-ou-acheter
http://digitalguerillas.ning.com/profiles/blogs/flibanserin-100-mg-como-puedo-comprar-sin-receta-en-l-nea-espa-a
http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/naproxene-500-mg-vrai-bas-prix-achat-sans-ordonnance-naprelan-en
http://bricolocal.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-salmeterol-env-o-urgente-rep
http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/rabeprazol-comprar-en-farmacia-online-con-env-o-gratis-us-como
http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/generique-atomoxetine-commander-baisse-prix-achat-strattera
http://movsam.ning.com/profiles/blogs/vidalista-40-mg-comprar-pago-mastercard-guatemala
http://sallieanncooks.ning.com/profiles/blogs/sildenafil-orifarm-120-mg-comprar-en-farmacia-online-segura
http://www.blog.ahsfoundation.co.uk/blogs/post/96127#sthash.DdmE98Ys.4YHHts0m.dpbs
http://recampus.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-berodual-ipratropium-1
http://higgs-tours.ning.com/profiles/blogs/cipralex-buy-online-cipralex-online-pharmacy-utah
http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/regalis-60mg-en-ligne-bas-prix-commander-sans-ordonnance-bon-site
https://whanswerz.com/11668/bimatoprost-rezept-bimatoprost-generika-sicher-online-kaufen
https://whanswerz.com/5525/comprar-generico-loperamida-internet-comprar-imodium-brand
http://bioimagingcore.be/q2a/67995/pantpas-comprar-receta-garantia-pantpas-compra-receta-medica
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-venlafaxina-sin-receta-ahora-venlor
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/avanafil-100mg-livraison-72h-baisse-prix-super-avana-100-achat
http://vaal-online.co.za/blogs/post/33324

Tahex20

(Ohimu79, 2019.05.05 00:01)

http://movsam.ning.com/profiles/blogs/indapamide-1-5-mg-en-ligne-bon-marche-commander-securise-forum
http://i-m-a-d-e.org/qa/17543/order-quetiapinum-300mg-purchase-quetiapinum-melbourne
http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/kaufen-sie-generika-clonidin-ohne-rezept-sicher-clonidin-kaufen
http://neolatino.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-tacrolimus-5-mg-sin-receta-1
http://bricolocal.com/profiles/blogs/jovan-sildenafil-citrate-120-mg-bas-prix-recherche-achat
http://wu-world.com/profiles/blogs/nerapin-o-commander-bon-prix-acheter-nerapin-professionnel
http://laugarnecaravans.ning.com/profiles/blogs/cifran-o-achat-ou-commander-cifran
http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-flutamide-sin-receta-en-farmacia-online
https://advancingmindset.com/ask/index.php?qa=17022&qa_1=comprar-tazzle-sin-receta-r%C3%A1pido-argentina
http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/glucovance-comprar-de-forma-segura-chile-comprar-glucovance-5
http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-alpovic-divalproex-entrega-r-pida
http://newsmediaimages.ning.com/profiles/blogs/ezetimiba-zetia-como-posso-comprar-gen-rico-com-frete-gr-tis
http://conniesdance.ning.com/profiles/blogs/bon-plan-achat-anastrozole-1-mg-arimidex-arimidex-sans-ordonnance
http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/achat-de-bicalutamide-50mg-bon-marche-sans-ordonnance-acheter
http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-anastrozole-env-o-r-pido-honduras
http://www.collabzo.com/pwrportal/blogs/81/15120/comprar-leflunomid-sem-receita-o
http://newsmediaimages.ning.com/profiles/blogs/generique-raspjine-acheter-raspjine-commander-en-ligne
http://www.prds66.fr/profiles/blogs/galantamine-4mg-pharmacie-commander-acheter-reminyl-pas-cher
http://flutes.ning.com/profiles/blogs/o-acheter-en-ligne-cetirizine-bas-prix-livraison-discrete-acheter
http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-ciprofloxacina-urgente-estados
http://borrowmyburrito.ning.com/profiles/blogs/o-commander-categor-capecitabine-bon-marche-acheter-categor
http://manchestercomixcollective.ning.com/profiles/blogs/ursodiol-comprar-sin-receta-fiable-bolivia-donde-comprar-ursodiol


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24

Következő »