Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bevándorlás-Hódítás?

Az egyiptomi koptok sorsa vár Európára

írta: eisen64

Mi is idegenné váltunk saját hazánkban – figyelmeztet a kopt vezető

 

Nem tartja ellenségeknek a mohamedánokat, és imádkozik értük  állítja a Magyarországi Kopt Ortodox Egyház vezetője. Dr. Youssef Khalil azonban elutasítja az iszlám erőszakos tanításait és arra figyelmeztet, hogy az ateista Európa nem tudja integrálni azokat, akik a térítés és hódítás céljával érkeznek. Szerinte intő példa az egyiptomi koptok sorsa, akik 1400 éve naivan elhitték, hogy az arabok békés szándékkal érkeznek, majd azt vették észre, hogy idegenné váltak saját hazájukban. A főpap  akit III. Senuda kopt pápa küldött Magyarországra  az mno.hu-nak adottinterjúban elmondta, hogy mintegy száz kopt család él hazánkban (többségük egyiptomi, de vannak libanoniak, szírek, irakiak és szudániak is), a kormány által befogadott kopt menekültekkel azonban még nem találkozott. Részletek az interjúból:

– Az arab tavasz során Egyiptomban milliónyi keresztény élete került veszélybe. Manapság milyen állapotok uralkodnak hazájában?
– Most sokkal jobb a helyzet. Egyiptom keresztényei kétféle vallási üldözést szenvednek el, amióta az iszlám az ország területére behatolt: a keményvonalas mozlim nép, illetve a mozlim vezetők részéről. Kegyelmi állapot, ha utóbbiak mérsékeltebbek és megértőbbek a keresztények iránt. Amikor a Mozlim Testvériség uralkodott egy éven át, az a legsötétebb korszak volt, üldözték a keresztényeket. S hogy miért?

A GOND AZ ISZLÁMBAN VAN, A KORÁN A PROBLÉMA FORRÁSA: OLYAN FEJEZETEKET TARTALMAZ, AMELYEK MEGPARANCSOLJÁK A MOZLIMNAK, HOGY MEGÖLJE A HITETLENEKET.

– Aki nem keresztény?
– Nem csak, mindenkit, aki nem mozlim, azért, mert nem mozlim, és nem úgy él. Ebből következtethető e réteg kereszténygyűlölete is, mert Egyiptomban a lakosság kisebb, de jelentős része írástudatlan. Nem csoda, ha ezek az emberek elfogadják azokat a tanításokat, amelyeket egy mozlim prédikátor átad számukra. Ha a „tanító” erőszakra hajlamos beállítottságú, és felszólítja híveit arra, hogy alkalmazzák ők is az agressziót, akkor kiépít egy olyan bázist, amelynek tagjai a nem mozlimok irányában folyamatosan erőszakosak lesznek.

 Hány kopt volt kénytelen elmenekülni Egyiptomból a 2011-es válság során?
– Nincsenek pontos adataim. Azok közül azonban, akik a Mozlim Testvériség miatt elmenekültek, a testvériség bukása után sokan visszatértek hazájukba.

 

Dr. Youssef Khalil, a Magyarországi Kopt Egyház vezetője

– Az Iszlám Állam miatt ugyancsak milliók kénytelenek elmenekülni szülőföldjükről. Hogyan lehetne megfékezni a terrorszervezetet?
– Magyar állampolgárként mondom most a véleményem, nem mint vallási vezető. Mélyen egyetértek Orbán Viktor intézkedéseivel, amelyeket a bevándorlással kapcsolatban hozott. Olvastam azt a szöveget, amelyet a kormányfő a külföldre akkreditált nagykövetek előtt mondott; nagyon örültem annak, hogy van egy európai politikus, aki ennyire tisztában van a kialakult helyzettel, és érti is, mi történik. Azok, akik most Európába jönnek, valójában nem menekültek. Ha azok lennének, mehetnének Szaúd-Arábiába, az emirátusokba, Katarba, azokba az országokba, amelyek dúskálnak a pénzben.

– Amennyiben helyesek a médiában forgó információk, nem is engedik be a menekülteket ezek a gazdag országok.
– Miért nem engedik be? Tudja? Azért, hogy idejöjjenek, és megszállják Európát. Ugyanaz megy végbe most a földrészen, ami ezernégyszáz évvel ezelőtt történt Egyiptomban. Megszállták az országunkat. A koptok naivan elhitték az araboknak, hogy békés szándékkal érkeztek és szeretnének az országban letelepedni.

MINTHA CSAK ÚJRAOLVASNÁM A TÖRTÉNELMET, CSAK MOST SOKKAL GYORSABB A RITMUS. TÍZ ÉV, ÉS AZ EURÓPAIAK NEM TALÁLNAK MAGUKNAK HELYET A SAJÁT ORSZÁGUKBAN.

– Kissé sötét prognózis.
– Valóban borús a jövő. Kihasználják az európai mentalitást, az emberi jogokat, azt, hogy a keresztény értékeket betartják, csak éppen Krisztust veszik ki belőle. Az EU-ban számos kártékony lobbi létezik a keresztény tanítás ellen. A sátán kihasználta, hogy Istent kiutasították Európából. Azok az alapvető keresztény értékek (a másik ember elfogadása, segítése), amelyeket az európai mentalitás még mindig elfogad, okozzák, hogy a földrész megnyitotta a kapuit az iszlám térhódítás előtt.

Kopt keresztények nagyszabású szabadtéri istentisztelete 2011-ben

– A szír polgárháború miatt többmilliónyian voltak kénytelenek az ország határain kívülre menekülni. Kérdés, hogy akik útra kelnek, mind szírek-e, vagy sok ezren csapódnak hozzájuk olyanok, akik szerencsét próbálni érkeznek a kontinensre. Vagy hódítani, ahogy Ön mondta.
– Törökország nem csatlakozhatott az Európai Unióhoz. Erre a törökök úgy reagáltak: akkor ők viszik be az iszlámot Európába, s kiderül, ki uralja majd a másikat. A törökök miért nem istápolják a menekülteket?

– A hírek szerint kétmillió szír van az országukban.
– Ennél bonyolultabb, veszélyesebb a kérdés. Az, hogy Törökország befogad menekülteket, nem jelenti azt, hogy biztosít nekik lakást, élelmet, orvosi ellátást, munkát, egyebet, ahogy Európában képzelik. A migránsok sátrakban tengődnek, télen fáznak, kevés ellátást biztosítanak nekik, azt is inkább önkéntesek, nem az állam. De Libanonban és Jordániában is hasonló a helyzet.

EURÓPAI NAIVITÁS, HOGY EGY MENEKÜLT KÉTSZER ANNYIBA KERÜL, MINT EGY MAGYAR MUNKANÉLKÜLI. NEM IS BESZÉLVE A KÜLÖNBÖZŐ NYELVRŐL, ÉRTÉKRENDRŐL, VALLÁSRÓL.

– Meg lehet állítani a migránsáradatot?
– Már késő. Akik megérkeztek, már bőven elegen vannak. Számoljon utána, mennyibe kerül az államnak, ha valakinek négy felesége van, és mindegyiktől születik öt gyereke, a kormány mindannyiuknak fizeti az iskoláztatást, egészségügyi ellátást. Azután átveszik a magyarok helyét.

– Inkább a németekét vagy a svédekét, leginkább oda tartanak.
– Meg fogják szállni egész Európát. A csalit már bekapta a földrész.

– Integrálhatók még ezek az emberek?
– Egy ateista társadalomba? Az érkezők azzal a szándékkal jönnek, hogy terjesszék az iszlámot, idő kérdése, de Európa mohamedán kontinens lesz. Mert akik érkeznek, abban hisznek, hogy ha nekik köszönhetően az európaiak felveszik az iszlámot, ők a mennyországba kerülnek.

 

Kopt mártírok, akik nem tagadták meg hitüket a lefejezésük előtt

– Szavai szerint a jóléti társadalmak biztosította segély csak az első lépcső?
– Igen, ugyanaz a kéz, amely most segélyért folyamodik, megfogja a kést, és szép lassan ellenünk fordul. Ami most történik, azt már azóta mondom, hogy idejöttem. Mindig azzal vádoltak, hogy gyűlölködő vagyok. És tessék, most minden valóra vált. Ugyanakkor azt is szem előtt kell tartani:

A MOZLIMOK NEM ELLENSÉGEINK, DE NEM SZERETEM AZOKAT A TANÍTÁSOKAT, AMELYEK ERŐSZAKRA SZÓLÍTANAK. KRISZTUS A BÉKÉRE, A SZERETETRE HÍV, MI EZÉRT KÖVETJÜK ŐT. JÉZUS AZT TANÍTJA: SZERESD FELEBARÁTOD! EZÉRT SAJNÁLOM A MOHAMEDÁNOKAT, ÉS IMÁDKOZOM ÉRTÜK.

– Tart attól, hogy a migránsokkal terroristák is beszivárognak Európába?
– Már bent vannak, képek, videók tanúskodnak erről.

– Mit tanácsolna ebben a válságos helyzetben Európa vezető politikusainak?
– A politikához nincs közöm, az egyházaknak viszont azt: közeledjenek még inkább Krisztushoz, híveiket vigyék közelebb Istenhez. Kopogjanak be az emberekhez, kérdezzék meg, hol van a Szentírás és Jézus az életükben. Tanítsák meg az embereket, hogyan kerüljenek közelebb Krisztushoz, és a hitük megerősödik. Nemrég huszonegy vértanú halt meg Líbiában, akiket az Iszlám Állam fejezett le.

Kopt keresztények nagyszabású szabadtéri istentisztelete 2011-ben, a résztvevők közül sokan mártírok lettek. 

TÚLÉLHETTÉK VOLNA, HA ÁTTÉRNEK AZ ISZLÁMRA, DE ŐK ISTENT VÁLASZTOTTÁK, ÉS KITARTOTTAK A HITÜK MELLETT. EZ ANNAK A GYÜMÖLCSE, HOGY MÁR A GYEREKEKNEK IS JÉZUS SZERETETÉT TANÍTJUK, MERT NINCS MÁS MEGMENTŐ RAJTA KÍVÜL, VALÓDI BÉKÉT A SZÍVEKBE CSAK Ő ADHAT, MERT AZT MONDTA: A BÉKESSÉGET ADOM NEKTEK.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

probduo.se

(probduo.se, 2020.10.15 04:18)


Thanks very interesting blog! probduo.se/map9.php herpes munsГҐr smitta

malmö stad växel munhea.se

(munhea.se, 2020.10.14 21:02)


This post will help the internet viewers for building up new blog or even a weblog from start to end. brigr.munhea.se/map7.php malmö stad växel

antihistamin receptfritt apoteket aperca.se

(aperca.se, 2020.10.14 18:40)


Helpful info. Fortunate me I found your website accidentally, and I'm surprised why this twist of fate didn't came about in advance! I bookmarked it. breed.aperca.se/map14.php antihistamin receptfritt apoteket

sasilu.se

(sasilu.se, 2020.10.14 13:14)


What's up Dear, are you actually visiting this web page daily, if so then you will definitely take nice experience. sasilu.se/map13.php flugnät till fönster

menstruationslignende smerter gravid munhea.se

(munhea.se, 2020.10.14 00:25)


My partner and I absolutely love your blog and find nearly all of your post's to be just what I'm looking for. Would you offer guest writers to write content for you? I wouldn't mind writing a post or elaborating on some of the subjects you write concerning here. Again, awesome website! quiro.munhea.se/map4.php menstruationslignende smerter gravid

panilul.se

(panilul.se, 2020.10.14 00:13)


I quite like looking through an article that can make people think. Also, many thanks for allowing me to comment! panilul.se/map14.php contour kit for dark skin

transpiration des pieds aperca.se

(aperca.se, 2020.10.13 14:45)


I'm really impressed with your writing skills and also with the layout on your weblog. Is this a paid theme or did you customize it yourself? Either way keep up the nice quality writing, it is rare to see a nice blog like this one today. glist.aperca.se/map2.php transpiration des pieds

egluopu.se

(egluopu.se, 2020.10.12 19:38)


I read this piece of writing fully regarding the comparison of latest and earlier technologies, it's awesome article. egluopu.se/map19.php arla recept fläskfile

otertbe.se

(otertbe.se, 2020.10.12 08:05)


It's going to be end of mine day, except before ending I am reading this impressive article to increase my experience. otertbe.se/map1.php revlon shampoo balsam

tavla med text o belysning munhea.se

(munhea.se, 2020.10.12 01:59)


I do not even know the way I ended up here, but I assumed this submit was once good. I don't realize who you might be but certainly you're going to a famous blogger in the event you aren't already. Cheers! ifpro.munhea.se/map1.php tavla med text o belysning

benmmdi.se

(benmmdi.se, 2020.10.11 16:28)


This site certainly has all the info I needed concerning this subject and didn't know who to ask. benmmdi.se/map40.php giftig gas lista

persdap.se

(persdap.se, 2020.10.11 06:03)


Have you ever considered about adding a little bit more than just your articles? I mean, what you say is important and all. But think of if you added some great graphics or videos to give your posts more, "pop"! Your content is excellent but with images and video clips, this site could definitely be one of the very best in its niche. Great blog! persdap.se/map3.php blocket gävleborg djur

montera styrning utombordare naoblal.se

(naoblal.se, 2020.10.10 15:26)


Amazing blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere? A theme like yours with a few simple adjustements would really make my blog jump out. Please let me know where you got your design. Thanks a lot ronmo.naoblal.se/delicious-dishes/montera-styrning-utombordare.php montera styrning utombordare

hur mГҐnga kalorier i en cheeseburgare naoblal.se

(naoblal.se, 2020.10.10 06:04)


You actually make it seem so easy with your presentation but I find this matter to be really something that I think I would never understand. It seems too complex and very broad for me. I'm looking forward for your next post, I will try to get the hang of it! caico.naoblal.se/advice-girlfriends/hur-mnga-kalorier-i-en-cheeseburgare.php hur mГҐnga kalorier i en cheeseburgare

män utan sexlust naoblal.se

(naoblal.se, 2020.10.09 20:35)


Great post. I'm facing some of these issues as well.. kanga.naoblal.se/skin-care/maen-utan-sexlust.php män utan sexlust

pГҐsar under Г¶gonen massera naoblal.se

(naoblal.se, 2020.10.09 03:08)


Nice weblog here! Additionally your site loads up very fast! What web host are you the usage of? Can I am getting your associate link on your host? I wish my web site loaded up as fast as yours lol tartth.naoblal.se/music/psar-under-oegonen-massera.php pГҐsar under Г¶gonen massera

Приколы с Фото

(Timothystuch, 2020.10.09 02:45)

Здравствуйте!
Нашел прикольные фотки на этом сайте: http://agentmdk.ru :
учебно познавательная деятельность http://agentmdk.ru/nauka/
красивые анимации http://agentmdk.ru/gifki-gif-gif-animacii/
http://agentmdk.ru/foto-prikoly-interesnoe/8888-demotivatory-30-foto.html Демотиваторы (30 фото)
Юмор без смысловой нагрузки <a href=http://agentmdk.ru/interesnoe/13001-yumor-bez-smyslovoy-nagruzki.html> Юмор без смысловой нагрузки </a>
http://agentmdk.ru/foto-prikoly-interesnoe/5035-nerazluchnye-druzya.html

sköldkörtel underfunktion orsak naoblal.se

(naoblal.se, 2020.10.08 09:09)


Hi to all, the contents existing at this web site are actually awesome for people experience, well, keep up the good work fellows. raycol.naoblal.se/music/skoeldkoertel-underfunktion-orsak.php sköldkörtel underfunktion orsak

estee lauder moisturiser infoforwomen.be

(infoforwomen.be, 2020.10.06 00:32)


I am extremely impressed together with your writing talents as neatly as with the layout in your blog. Is that this a paid subject or did you customize it yourself? Either way keep up the excellent quality writing, it is rare to peer a nice blog like this one today.. carme.infoforwomen.be/map33.php estee lauder moisturiser

Fürdők helyreállítása Domodedovo

(Malrak, 2020.10.04 17:29)

<a href=https://megaremont.pro/domodedovo-restavratsiya-vann>Helyreállítása vízvezeték lefedettség Domodedovo</a>


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24

Következő »