Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bevándorlás-Hódítás?

Az egyiptomi koptok sorsa vár Európára

írta: eisen64

Mi is idegenné váltunk saját hazánkban – figyelmeztet a kopt vezető

 

Nem tartja ellenségeknek a mohamedánokat, és imádkozik értük  állítja a Magyarországi Kopt Ortodox Egyház vezetője. Dr. Youssef Khalil azonban elutasítja az iszlám erőszakos tanításait és arra figyelmeztet, hogy az ateista Európa nem tudja integrálni azokat, akik a térítés és hódítás céljával érkeznek. Szerinte intő példa az egyiptomi koptok sorsa, akik 1400 éve naivan elhitték, hogy az arabok békés szándékkal érkeznek, majd azt vették észre, hogy idegenné váltak saját hazájukban. A főpap  akit III. Senuda kopt pápa küldött Magyarországra  az mno.hu-nak adottinterjúban elmondta, hogy mintegy száz kopt család él hazánkban (többségük egyiptomi, de vannak libanoniak, szírek, irakiak és szudániak is), a kormány által befogadott kopt menekültekkel azonban még nem találkozott. Részletek az interjúból:

– Az arab tavasz során Egyiptomban milliónyi keresztény élete került veszélybe. Manapság milyen állapotok uralkodnak hazájában?
– Most sokkal jobb a helyzet. Egyiptom keresztényei kétféle vallási üldözést szenvednek el, amióta az iszlám az ország területére behatolt: a keményvonalas mozlim nép, illetve a mozlim vezetők részéről. Kegyelmi állapot, ha utóbbiak mérsékeltebbek és megértőbbek a keresztények iránt. Amikor a Mozlim Testvériség uralkodott egy éven át, az a legsötétebb korszak volt, üldözték a keresztényeket. S hogy miért?

A GOND AZ ISZLÁMBAN VAN, A KORÁN A PROBLÉMA FORRÁSA: OLYAN FEJEZETEKET TARTALMAZ, AMELYEK MEGPARANCSOLJÁK A MOZLIMNAK, HOGY MEGÖLJE A HITETLENEKET.

– Aki nem keresztény?
– Nem csak, mindenkit, aki nem mozlim, azért, mert nem mozlim, és nem úgy él. Ebből következtethető e réteg kereszténygyűlölete is, mert Egyiptomban a lakosság kisebb, de jelentős része írástudatlan. Nem csoda, ha ezek az emberek elfogadják azokat a tanításokat, amelyeket egy mozlim prédikátor átad számukra. Ha a „tanító” erőszakra hajlamos beállítottságú, és felszólítja híveit arra, hogy alkalmazzák ők is az agressziót, akkor kiépít egy olyan bázist, amelynek tagjai a nem mozlimok irányában folyamatosan erőszakosak lesznek.

 Hány kopt volt kénytelen elmenekülni Egyiptomból a 2011-es válság során?
– Nincsenek pontos adataim. Azok közül azonban, akik a Mozlim Testvériség miatt elmenekültek, a testvériség bukása után sokan visszatértek hazájukba.

 

Dr. Youssef Khalil, a Magyarországi Kopt Egyház vezetője

– Az Iszlám Állam miatt ugyancsak milliók kénytelenek elmenekülni szülőföldjükről. Hogyan lehetne megfékezni a terrorszervezetet?
– Magyar állampolgárként mondom most a véleményem, nem mint vallási vezető. Mélyen egyetértek Orbán Viktor intézkedéseivel, amelyeket a bevándorlással kapcsolatban hozott. Olvastam azt a szöveget, amelyet a kormányfő a külföldre akkreditált nagykövetek előtt mondott; nagyon örültem annak, hogy van egy európai politikus, aki ennyire tisztában van a kialakult helyzettel, és érti is, mi történik. Azok, akik most Európába jönnek, valójában nem menekültek. Ha azok lennének, mehetnének Szaúd-Arábiába, az emirátusokba, Katarba, azokba az országokba, amelyek dúskálnak a pénzben.

– Amennyiben helyesek a médiában forgó információk, nem is engedik be a menekülteket ezek a gazdag országok.
– Miért nem engedik be? Tudja? Azért, hogy idejöjjenek, és megszállják Európát. Ugyanaz megy végbe most a földrészen, ami ezernégyszáz évvel ezelőtt történt Egyiptomban. Megszállták az országunkat. A koptok naivan elhitték az araboknak, hogy békés szándékkal érkeztek és szeretnének az országban letelepedni.

MINTHA CSAK ÚJRAOLVASNÁM A TÖRTÉNELMET, CSAK MOST SOKKAL GYORSABB A RITMUS. TÍZ ÉV, ÉS AZ EURÓPAIAK NEM TALÁLNAK MAGUKNAK HELYET A SAJÁT ORSZÁGUKBAN.

– Kissé sötét prognózis.
– Valóban borús a jövő. Kihasználják az európai mentalitást, az emberi jogokat, azt, hogy a keresztény értékeket betartják, csak éppen Krisztust veszik ki belőle. Az EU-ban számos kártékony lobbi létezik a keresztény tanítás ellen. A sátán kihasználta, hogy Istent kiutasították Európából. Azok az alapvető keresztény értékek (a másik ember elfogadása, segítése), amelyeket az európai mentalitás még mindig elfogad, okozzák, hogy a földrész megnyitotta a kapuit az iszlám térhódítás előtt.

Kopt keresztények nagyszabású szabadtéri istentisztelete 2011-ben

– A szír polgárháború miatt többmilliónyian voltak kénytelenek az ország határain kívülre menekülni. Kérdés, hogy akik útra kelnek, mind szírek-e, vagy sok ezren csapódnak hozzájuk olyanok, akik szerencsét próbálni érkeznek a kontinensre. Vagy hódítani, ahogy Ön mondta.
– Törökország nem csatlakozhatott az Európai Unióhoz. Erre a törökök úgy reagáltak: akkor ők viszik be az iszlámot Európába, s kiderül, ki uralja majd a másikat. A törökök miért nem istápolják a menekülteket?

– A hírek szerint kétmillió szír van az országukban.
– Ennél bonyolultabb, veszélyesebb a kérdés. Az, hogy Törökország befogad menekülteket, nem jelenti azt, hogy biztosít nekik lakást, élelmet, orvosi ellátást, munkát, egyebet, ahogy Európában képzelik. A migránsok sátrakban tengődnek, télen fáznak, kevés ellátást biztosítanak nekik, azt is inkább önkéntesek, nem az állam. De Libanonban és Jordániában is hasonló a helyzet.

EURÓPAI NAIVITÁS, HOGY EGY MENEKÜLT KÉTSZER ANNYIBA KERÜL, MINT EGY MAGYAR MUNKANÉLKÜLI. NEM IS BESZÉLVE A KÜLÖNBÖZŐ NYELVRŐL, ÉRTÉKRENDRŐL, VALLÁSRÓL.

– Meg lehet állítani a migránsáradatot?
– Már késő. Akik megérkeztek, már bőven elegen vannak. Számoljon utána, mennyibe kerül az államnak, ha valakinek négy felesége van, és mindegyiktől születik öt gyereke, a kormány mindannyiuknak fizeti az iskoláztatást, egészségügyi ellátást. Azután átveszik a magyarok helyét.

– Inkább a németekét vagy a svédekét, leginkább oda tartanak.
– Meg fogják szállni egész Európát. A csalit már bekapta a földrész.

– Integrálhatók még ezek az emberek?
– Egy ateista társadalomba? Az érkezők azzal a szándékkal jönnek, hogy terjesszék az iszlámot, idő kérdése, de Európa mohamedán kontinens lesz. Mert akik érkeznek, abban hisznek, hogy ha nekik köszönhetően az európaiak felveszik az iszlámot, ők a mennyországba kerülnek.

 

Kopt mártírok, akik nem tagadták meg hitüket a lefejezésük előtt

– Szavai szerint a jóléti társadalmak biztosította segély csak az első lépcső?
– Igen, ugyanaz a kéz, amely most segélyért folyamodik, megfogja a kést, és szép lassan ellenünk fordul. Ami most történik, azt már azóta mondom, hogy idejöttem. Mindig azzal vádoltak, hogy gyűlölködő vagyok. És tessék, most minden valóra vált. Ugyanakkor azt is szem előtt kell tartani:

A MOZLIMOK NEM ELLENSÉGEINK, DE NEM SZERETEM AZOKAT A TANÍTÁSOKAT, AMELYEK ERŐSZAKRA SZÓLÍTANAK. KRISZTUS A BÉKÉRE, A SZERETETRE HÍV, MI EZÉRT KÖVETJÜK ŐT. JÉZUS AZT TANÍTJA: SZERESD FELEBARÁTOD! EZÉRT SAJNÁLOM A MOHAMEDÁNOKAT, ÉS IMÁDKOZOM ÉRTÜK.

– Tart attól, hogy a migránsokkal terroristák is beszivárognak Európába?
– Már bent vannak, képek, videók tanúskodnak erről.

– Mit tanácsolna ebben a válságos helyzetben Európa vezető politikusainak?
– A politikához nincs közöm, az egyházaknak viszont azt: közeledjenek még inkább Krisztushoz, híveiket vigyék közelebb Istenhez. Kopogjanak be az emberekhez, kérdezzék meg, hol van a Szentírás és Jézus az életükben. Tanítsák meg az embereket, hogyan kerüljenek közelebb Krisztushoz, és a hitük megerősödik. Nemrég huszonegy vértanú halt meg Líbiában, akiket az Iszlám Állam fejezett le.

Kopt keresztények nagyszabású szabadtéri istentisztelete 2011-ben, a résztvevők közül sokan mártírok lettek. 

TÚLÉLHETTÉK VOLNA, HA ÁTTÉRNEK AZ ISZLÁMRA, DE ŐK ISTENT VÁLASZTOTTÁK, ÉS KITARTOTTAK A HITÜK MELLETT. EZ ANNAK A GYÜMÖLCSE, HOGY MÁR A GYEREKEKNEK IS JÉZUS SZERETETÉT TANÍTJUK, MERT NINCS MÁS MEGMENTŐ RAJTA KÍVÜL, VALÓDI BÉKÉT A SZÍVEKBE CSAK Ő ADHAT, MERT AZT MONDTA: A BÉKESSÉGET ADOM NEKTEK.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

tumphati.se

(tumphati.se, 2020.10.21 22:25)


Hello colleagues, pleasant paragraph and good urging commented at this place, I am truly enjoying by these. tumphati.se/map13.php matleverans samma dag

köpa blommor online munhea.se

(munhea.se, 2020.10.21 15:57)


Thanks a bunch for sharing this with all of us you really recognise what you are talking approximately! Bookmarked. Kindly additionally seek advice from my site =). We will have a link trade contract among us parre.munhea.se/map1.php köpa blommor online

squgarik.se

(squgarik.se, 2020.10.21 12:26)


It's remarkable in favor of me to have a website, which is beneficial designed for my knowledge. thanks admin squgarik.se/map24.php bikini för stora kvinnor

dehllap.se

(dehllap.se, 2020.10.21 02:42)


Hi there just wanted to give you a quick heads up. The text in your content seem to be running off the screen in Internet explorer. I'm not sure if this is a formatting issue or something to do with internet browser compatibility but I thought I'd post to let you know. The layout look great though! Hope you get the issue resolved soon. Thanks dehllap.se/map36.php halsont och illamГҐende

sasilu.se

(sasilu.se, 2020.10.20 07:04)


Wonderful blog! I found it while browsing on Yahoo News. Do you have any suggestions on how to get listed in Yahoo News? I've been trying for a while but I never seem to get there! Cheers sasilu.se/map18.php lady gaga kostym

vad Г¤r utmattningsdepression aperca.se

(aperca.se, 2020.10.20 01:09)


Quality articles or reviews is the secret to interest the visitors to pay a quick visit the web site, that's what this website is providing. puzzc.aperca.se/map10.php vad Г¤r utmattningsdepression

begagnade cab bilar munhea.se

(munhea.se, 2020.10.19 23:43)


I have read so many posts about the blogger lovers however this piece of writing is truly a nice post, keep it up. hana.munhea.se/map4.php begagnade cab bilar

sasilu.se

(sasilu.se, 2020.10.19 21:34)


What's up to every , since I am really eager of reading this web site's post to be updated on a regular basis. It consists of nice data. sasilu.se/map34.php kost för äldre

panilul.se

(panilul.se, 2020.10.19 01:22)


I love looking through a post that will make people think. Also, thanks for permitting me to comment! panilul.se/map21.php setting powder bäst i test

persdap.se

(persdap.se, 2020.10.18 15:20)


Hi to every body, it's my first pay a quick visit of this web site; this blog contains awesome and in fact good material in support of readers. persdap.se/map8.php pyjamas med fot baby

gamla strömbrytare säljes aperca.se

(aperca.se, 2020.10.18 07:12)


I'm truly enjoying the design and layout of your blog. It's a very easy on the eyes which makes it much more pleasant for me to come here and visit more often. Did you hire out a designer to create your theme? Outstanding work! mysub.aperca.se/map1.php gamla strömbrytare säljes

helix smycke ring munhea.se

(munhea.se, 2020.10.18 06:31)


A person essentially assist to make seriously articles I would state. That is the first time I frequented your web page and to this point? I amazed with the analysis you made to make this actual post amazing. Magnificent process! skywe.munhea.se/map7.php helix smycke ring

oreiep.se

(oreiep.se, 2020.10.17 19:03)


Someone necessarily lend a hand to make critically posts I would state. This is the very first time I frequented your website page and up to now? I amazed with the research you made to make this particular submit amazing. Wonderful process! oreiep.se/map8.php bredband internet sweden

новости россии и мира

(RobertKit, 2020.10.17 08:54)

Привет всем участникам! Класный у вас сайт!
Нашёл познавательное в сети:
Летчики российской авиабазы в Армении с начала года совершили более 500 вылетов http://mybioplanet.ru/news/1591-letchiki-rossiyskoy-aviabazy-v-armenii-s-nachala-goda-sovershili-bolee-500-vyletov.html
В Одессе прогремел взрыв <a href=http://mybioplanet.ru/news/25730-v-odesse-progremel-vzryv.html> В Одессе прогремел взрыв </a>
Ещё много всего нашел тут: <b> новости экономики мира </b> http://mybioplanet.ru/
последние новости экономики http://mybioplanet.ru/ekonomika/

squgarik.se

(squgarik.se, 2020.10.17 08:35)


Nice blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere? A theme like yours with a few simple tweeks would really make my blog stand out. Please let me know where you got your design. Thanks a lot squgarik.se/map22.php bra dietist i stockholm

persdap.se

(persdap.se, 2020.10.16 22:20)


Wonderful goods from you, man. I've bear in mind your stuff previous to and you're simply too great. I really like what you've bought here, certainly like what you are saying and the way through which you are saying it. You make it enjoyable and you continue to care for to keep it smart. I can't wait to learn much more from you. That is actually a wonderful web site. persdap.se/map15.php svenska spahotell halland

Новости политики Европа

(DerrickClosy, 2020.10.16 16:31)

Здравствуйте! Класный у вас сайт!
Нашёл интересное в сети:
Атака дронов: Россия готовится вооружиться первым ударным БПЛА http://techrize.ru/news/33507-ataka-dronov-rossiya-gotovitsya-vooruzhitsya-pervym-udarnym-bpla.html
http://techrize.ru/news/3369-kongress-ssha-prigrozil-sankciyami-vlastyam-ukrainy.html
Ещё много интересного нашел тут: <b> новости лнр новороссия антимайдан </b> http://techrize.ru/
<a href=http://techrize.ru/news/>новости украины</a> новости россии

ont i hälarna på morgonen munhea.se

(munhea.se, 2020.10.16 13:21)


Very shortly this web page will be famous among all blogging people, due to it's good articles or reviews asla.munhea.se/map8.php ont i hälarna på morgonen

jack black turbo wash aperca.se

(aperca.se, 2020.10.16 12:12)


It's an awesome article in favor of all the web visitors; they will obtain benefit from it I am sure. inun.aperca.se/map7.php jack black turbo wash

benmmdi.se

(benmmdi.se, 2020.10.15 15:39)


I am actually pleased to glance at this blog posts which includes lots of valuable data, thanks for providing such information. benmmdi.se/map36.php mat som läker inflammationer


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24

Következő »