Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bevándorlás-Hódítás?

Az egyiptomi koptok sorsa vár Európára

írta: eisen64

Mi is idegenné váltunk saját hazánkban – figyelmeztet a kopt vezető

 

Nem tartja ellenségeknek a mohamedánokat, és imádkozik értük  állítja a Magyarországi Kopt Ortodox Egyház vezetője. Dr. Youssef Khalil azonban elutasítja az iszlám erőszakos tanításait és arra figyelmeztet, hogy az ateista Európa nem tudja integrálni azokat, akik a térítés és hódítás céljával érkeznek. Szerinte intő példa az egyiptomi koptok sorsa, akik 1400 éve naivan elhitték, hogy az arabok békés szándékkal érkeznek, majd azt vették észre, hogy idegenné váltak saját hazájukban. A főpap  akit III. Senuda kopt pápa küldött Magyarországra  az mno.hu-nak adottinterjúban elmondta, hogy mintegy száz kopt család él hazánkban (többségük egyiptomi, de vannak libanoniak, szírek, irakiak és szudániak is), a kormány által befogadott kopt menekültekkel azonban még nem találkozott. Részletek az interjúból:

– Az arab tavasz során Egyiptomban milliónyi keresztény élete került veszélybe. Manapság milyen állapotok uralkodnak hazájában?
– Most sokkal jobb a helyzet. Egyiptom keresztényei kétféle vallási üldözést szenvednek el, amióta az iszlám az ország területére behatolt: a keményvonalas mozlim nép, illetve a mozlim vezetők részéről. Kegyelmi állapot, ha utóbbiak mérsékeltebbek és megértőbbek a keresztények iránt. Amikor a Mozlim Testvériség uralkodott egy éven át, az a legsötétebb korszak volt, üldözték a keresztényeket. S hogy miért?

A GOND AZ ISZLÁMBAN VAN, A KORÁN A PROBLÉMA FORRÁSA: OLYAN FEJEZETEKET TARTALMAZ, AMELYEK MEGPARANCSOLJÁK A MOZLIMNAK, HOGY MEGÖLJE A HITETLENEKET.

– Aki nem keresztény?
– Nem csak, mindenkit, aki nem mozlim, azért, mert nem mozlim, és nem úgy él. Ebből következtethető e réteg kereszténygyűlölete is, mert Egyiptomban a lakosság kisebb, de jelentős része írástudatlan. Nem csoda, ha ezek az emberek elfogadják azokat a tanításokat, amelyeket egy mozlim prédikátor átad számukra. Ha a „tanító” erőszakra hajlamos beállítottságú, és felszólítja híveit arra, hogy alkalmazzák ők is az agressziót, akkor kiépít egy olyan bázist, amelynek tagjai a nem mozlimok irányában folyamatosan erőszakosak lesznek.

 Hány kopt volt kénytelen elmenekülni Egyiptomból a 2011-es válság során?
– Nincsenek pontos adataim. Azok közül azonban, akik a Mozlim Testvériség miatt elmenekültek, a testvériség bukása után sokan visszatértek hazájukba.

 

Dr. Youssef Khalil, a Magyarországi Kopt Egyház vezetője

– Az Iszlám Állam miatt ugyancsak milliók kénytelenek elmenekülni szülőföldjükről. Hogyan lehetne megfékezni a terrorszervezetet?
– Magyar állampolgárként mondom most a véleményem, nem mint vallási vezető. Mélyen egyetértek Orbán Viktor intézkedéseivel, amelyeket a bevándorlással kapcsolatban hozott. Olvastam azt a szöveget, amelyet a kormányfő a külföldre akkreditált nagykövetek előtt mondott; nagyon örültem annak, hogy van egy európai politikus, aki ennyire tisztában van a kialakult helyzettel, és érti is, mi történik. Azok, akik most Európába jönnek, valójában nem menekültek. Ha azok lennének, mehetnének Szaúd-Arábiába, az emirátusokba, Katarba, azokba az országokba, amelyek dúskálnak a pénzben.

– Amennyiben helyesek a médiában forgó információk, nem is engedik be a menekülteket ezek a gazdag országok.
– Miért nem engedik be? Tudja? Azért, hogy idejöjjenek, és megszállják Európát. Ugyanaz megy végbe most a földrészen, ami ezernégyszáz évvel ezelőtt történt Egyiptomban. Megszállták az országunkat. A koptok naivan elhitték az araboknak, hogy békés szándékkal érkeztek és szeretnének az országban letelepedni.

MINTHA CSAK ÚJRAOLVASNÁM A TÖRTÉNELMET, CSAK MOST SOKKAL GYORSABB A RITMUS. TÍZ ÉV, ÉS AZ EURÓPAIAK NEM TALÁLNAK MAGUKNAK HELYET A SAJÁT ORSZÁGUKBAN.

– Kissé sötét prognózis.
– Valóban borús a jövő. Kihasználják az európai mentalitást, az emberi jogokat, azt, hogy a keresztény értékeket betartják, csak éppen Krisztust veszik ki belőle. Az EU-ban számos kártékony lobbi létezik a keresztény tanítás ellen. A sátán kihasználta, hogy Istent kiutasították Európából. Azok az alapvető keresztény értékek (a másik ember elfogadása, segítése), amelyeket az európai mentalitás még mindig elfogad, okozzák, hogy a földrész megnyitotta a kapuit az iszlám térhódítás előtt.

Kopt keresztények nagyszabású szabadtéri istentisztelete 2011-ben

– A szír polgárháború miatt többmilliónyian voltak kénytelenek az ország határain kívülre menekülni. Kérdés, hogy akik útra kelnek, mind szírek-e, vagy sok ezren csapódnak hozzájuk olyanok, akik szerencsét próbálni érkeznek a kontinensre. Vagy hódítani, ahogy Ön mondta.
– Törökország nem csatlakozhatott az Európai Unióhoz. Erre a törökök úgy reagáltak: akkor ők viszik be az iszlámot Európába, s kiderül, ki uralja majd a másikat. A törökök miért nem istápolják a menekülteket?

– A hírek szerint kétmillió szír van az országukban.
– Ennél bonyolultabb, veszélyesebb a kérdés. Az, hogy Törökország befogad menekülteket, nem jelenti azt, hogy biztosít nekik lakást, élelmet, orvosi ellátást, munkát, egyebet, ahogy Európában képzelik. A migránsok sátrakban tengődnek, télen fáznak, kevés ellátást biztosítanak nekik, azt is inkább önkéntesek, nem az állam. De Libanonban és Jordániában is hasonló a helyzet.

EURÓPAI NAIVITÁS, HOGY EGY MENEKÜLT KÉTSZER ANNYIBA KERÜL, MINT EGY MAGYAR MUNKANÉLKÜLI. NEM IS BESZÉLVE A KÜLÖNBÖZŐ NYELVRŐL, ÉRTÉKRENDRŐL, VALLÁSRÓL.

– Meg lehet állítani a migránsáradatot?
– Már késő. Akik megérkeztek, már bőven elegen vannak. Számoljon utána, mennyibe kerül az államnak, ha valakinek négy felesége van, és mindegyiktől születik öt gyereke, a kormány mindannyiuknak fizeti az iskoláztatást, egészségügyi ellátást. Azután átveszik a magyarok helyét.

– Inkább a németekét vagy a svédekét, leginkább oda tartanak.
– Meg fogják szállni egész Európát. A csalit már bekapta a földrész.

– Integrálhatók még ezek az emberek?
– Egy ateista társadalomba? Az érkezők azzal a szándékkal jönnek, hogy terjesszék az iszlámot, idő kérdése, de Európa mohamedán kontinens lesz. Mert akik érkeznek, abban hisznek, hogy ha nekik köszönhetően az európaiak felveszik az iszlámot, ők a mennyországba kerülnek.

 

Kopt mártírok, akik nem tagadták meg hitüket a lefejezésük előtt

– Szavai szerint a jóléti társadalmak biztosította segély csak az első lépcső?
– Igen, ugyanaz a kéz, amely most segélyért folyamodik, megfogja a kést, és szép lassan ellenünk fordul. Ami most történik, azt már azóta mondom, hogy idejöttem. Mindig azzal vádoltak, hogy gyűlölködő vagyok. És tessék, most minden valóra vált. Ugyanakkor azt is szem előtt kell tartani:

A MOZLIMOK NEM ELLENSÉGEINK, DE NEM SZERETEM AZOKAT A TANÍTÁSOKAT, AMELYEK ERŐSZAKRA SZÓLÍTANAK. KRISZTUS A BÉKÉRE, A SZERETETRE HÍV, MI EZÉRT KÖVETJÜK ŐT. JÉZUS AZT TANÍTJA: SZERESD FELEBARÁTOD! EZÉRT SAJNÁLOM A MOHAMEDÁNOKAT, ÉS IMÁDKOZOM ÉRTÜK.

– Tart attól, hogy a migránsokkal terroristák is beszivárognak Európába?
– Már bent vannak, képek, videók tanúskodnak erről.

– Mit tanácsolna ebben a válságos helyzetben Európa vezető politikusainak?
– A politikához nincs közöm, az egyházaknak viszont azt: közeledjenek még inkább Krisztushoz, híveiket vigyék közelebb Istenhez. Kopogjanak be az emberekhez, kérdezzék meg, hol van a Szentírás és Jézus az életükben. Tanítsák meg az embereket, hogyan kerüljenek közelebb Krisztushoz, és a hitük megerősödik. Nemrég huszonegy vértanú halt meg Líbiában, akiket az Iszlám Állam fejezett le.

Kopt keresztények nagyszabású szabadtéri istentisztelete 2011-ben, a résztvevők közül sokan mártírok lettek. 

TÚLÉLHETTÉK VOLNA, HA ÁTTÉRNEK AZ ISZLÁMRA, DE ŐK ISTENT VÁLASZTOTTÁK, ÉS KITARTOTTAK A HITÜK MELLETT. EZ ANNAK A GYÜMÖLCSE, HOGY MÁR A GYEREKEKNEK IS JÉZUS SZERETETÉT TANÍTJUK, MERT NINCS MÁS MEGMENTŐ RAJTA KÍVÜL, VALÓDI BÉKÉT A SZÍVEKBE CSAK Ő ADHAT, MERT AZT MONDTA: A BÉKESSÉGET ADOM NEKTEK.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

смотреть лучшие русские фильмы и сериалы

(DarnellPrell, 2020.10.31 06:31)

Приветствую! интересный у вас сайт!
Нашел хорошую базу кино: <b> новые боевики 2020 смотреть бесплатно в хорошем </b> <a href=http://kinobibly.ru/>http://kinobibly.ru/</a>
Здесь: <a href=http://kinobibly.ru/detektiv/>Смотреть онлайн лучшие детективы</a> детективы русские смотреть бесплатно в хорошем качестве рейтинг 2019
Здесь: фильмы драмы бесплатно в хорошем качестве http://kinobibly.ru/drama/ рейтинг 2020
Тут: http://kinobibly.ru/14992-rezhisser-chernoy-pantery-2-boitsya-davleniya-so-storony-studii.html Режиссер «Черной пантеры 2» боится давления со стороны студии
Здесь: http://kinobibly.ru/11956-berlinskaya-rezidentura-i-greyvs-prodleny-na-vtorye-sezony.html

skor lГҐg klack aperca.se

(aperca.se, 2020.10.31 02:59)


Hiya very cool website!! Guy .. Excellent .. Amazing .. I'll bookmark your blog and take the feeds also? I'm satisfied to seek out a lot of useful information here within the post, we'd like develop more techniques on this regard, thanks for sharing. . . . . . tortm.aperca.se/map8.php skor lГҐg klack

yale doorman verisure installation munhea.se

(munhea.se, 2020.10.31 00:46)


I know this site presents quality based articles and other material, is there any other website which gives these kinds of data in quality? cella.munhea.se/map14.php yale doorman verisure installation

squgarik.se

(squgarik.se, 2020.10.29 12:52)


Wow that was unusual. I just wrote an very long comment but after I clicked submit my comment didn't show up. Grrrr... well I'm not writing all that over again. Anyways, just wanted to say wonderful blog! squgarik.se/map29.php canvas med egen text

telia kundtjänst luleå munhea.se

(munhea.se, 2020.10.29 12:33)


Incredible points. Sound arguments. Keep up the good effort. gurgle.munhea.se/map1.php telia kundtjänst luleå

squgarik.se

(squgarik.se, 2020.10.29 02:54)


Its not my first time to visit this site, i am browsing this web page dailly and take good facts from here daily. squgarik.se/map3.php hot n mix katrineholm

sasilu.se

(sasilu.se, 2020.10.28 08:07)


Thanks for every other informative website. Where else may just I am getting that kind of info written in such a perfect means? I've a mission that I am just now operating on, and I've been on the look out for such info. sasilu.se/map31.php mamma teresa meny

famcab mГҐleri ab munhea.se

(munhea.se, 2020.10.27 23:37)


It's going to be end of mine day, however before finish I am reading this impressive piece of writing to improve my know-how. enza.munhea.se/map7.php famcab mГҐleri ab

probduo.se

(probduo.se, 2020.10.27 09:31)


I like the helpful info you provide in your articles. I will bookmark your weblog and check again here frequently. I am quite certain I will learn many new stuff right here! Good luck for the next! probduo.se/map13.php idun minerals Г¶gonskugga

triumph återförsäljare stockholm aperca.se

(aperca.se, 2020.10.27 04:18)


Hello to all, how is the whole thing, I think every one is getting more from this web site, and your views are pleasant designed for new viewers. bandbe.aperca.se/map4.php triumph återförsäljare stockholm

azilopar.se

(azilopar.se, 2020.10.26 23:36)


Heya i'm for the first time here. I came across this board and I find It really useful &amp; it helped me out a lot. I hope to give something back and help others like you aided me. azilopar.se/map11.php operera brГҐck i magen

panilul.se

(panilul.se, 2020.10.26 15:50)


It's really a great and useful piece of information. I am glad that you simply shared this useful information with us. Please keep us informed like this. Thanks for sharing. panilul.se/map8.php krГёlle hГҐr med glattejern

jeans korta ben munhea.se

(munhea.se, 2020.10.26 05:29)


I love looking through a post that can make men and women think. Also, thank you for permitting me to comment! gurgle.munhea.se/map5.php jeans korta ben

sasilu.se

(sasilu.se, 2020.10.25 16:57)


We stumbled over here from a different web address and thought I might as well check things out. I like what I see so i am just following you. Look forward to going over your web page again. sasilu.se/map21.php painful hard skin on feet

hГҐrfjerner til ben aperca.se

(aperca.se, 2020.10.25 08:42)


I know this website presents quality depending posts and other data, is there any other website which provides these data in quality? inun.aperca.se/map2.php hГҐrfjerner til ben

dehllap.se

(dehllap.se, 2020.10.25 00:00)


Hi Dear, are you really visiting this web page on a regular basis, if so afterward you will without doubt obtain good experience. dehllap.se/map28.php stor bums pГҐ ryggen

mögel i bil munhea.se

(munhea.se, 2020.10.24 10:34)


Your method of describing all in this article is actually fastidious, every one be able to without difficulty be aware of it, Thanks a lot. flict.munhea.se/map2.php mögel i bil

lanba.se

(lanba.se, 2020.10.22 17:51)


I was curious if you ever considered changing the layout of your blog? Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having 1 or 2 pictures. Maybe you could space it out better? lanba.se/map4.php hepatit b vaccin kostnad

oratrg.se

(oratrg.se, 2020.10.22 08:01)


Very nice blog post. I definitely appreciate this site. Thanks! oratrg.se/map14.php eucerin skin protection lotion

exuviance återförsäljare stockholm aperca.se

(aperca.se, 2020.10.22 00:26)


I like what you guys are up too. This sort of clever work and reporting! Keep up the terrific works guys I've included you guys to my own blogroll. doodr.aperca.se/map3.php exuviance återförsäljare stockholm


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24

Következő »