Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bevándorlás-Hódítás?

Az egyiptomi koptok sorsa vár Európára

írta: eisen64

Mi is idegenné váltunk saját hazánkban – figyelmeztet a kopt vezető

 

Nem tartja ellenségeknek a mohamedánokat, és imádkozik értük  állítja a Magyarországi Kopt Ortodox Egyház vezetője. Dr. Youssef Khalil azonban elutasítja az iszlám erőszakos tanításait és arra figyelmeztet, hogy az ateista Európa nem tudja integrálni azokat, akik a térítés és hódítás céljával érkeznek. Szerinte intő példa az egyiptomi koptok sorsa, akik 1400 éve naivan elhitték, hogy az arabok békés szándékkal érkeznek, majd azt vették észre, hogy idegenné váltak saját hazájukban. A főpap  akit III. Senuda kopt pápa küldött Magyarországra  az mno.hu-nak adottinterjúban elmondta, hogy mintegy száz kopt család él hazánkban (többségük egyiptomi, de vannak libanoniak, szírek, irakiak és szudániak is), a kormány által befogadott kopt menekültekkel azonban még nem találkozott. Részletek az interjúból:

– Az arab tavasz során Egyiptomban milliónyi keresztény élete került veszélybe. Manapság milyen állapotok uralkodnak hazájában?
– Most sokkal jobb a helyzet. Egyiptom keresztényei kétféle vallási üldözést szenvednek el, amióta az iszlám az ország területére behatolt: a keményvonalas mozlim nép, illetve a mozlim vezetők részéről. Kegyelmi állapot, ha utóbbiak mérsékeltebbek és megértőbbek a keresztények iránt. Amikor a Mozlim Testvériség uralkodott egy éven át, az a legsötétebb korszak volt, üldözték a keresztényeket. S hogy miért?

A GOND AZ ISZLÁMBAN VAN, A KORÁN A PROBLÉMA FORRÁSA: OLYAN FEJEZETEKET TARTALMAZ, AMELYEK MEGPARANCSOLJÁK A MOZLIMNAK, HOGY MEGÖLJE A HITETLENEKET.

– Aki nem keresztény?
– Nem csak, mindenkit, aki nem mozlim, azért, mert nem mozlim, és nem úgy él. Ebből következtethető e réteg kereszténygyűlölete is, mert Egyiptomban a lakosság kisebb, de jelentős része írástudatlan. Nem csoda, ha ezek az emberek elfogadják azokat a tanításokat, amelyeket egy mozlim prédikátor átad számukra. Ha a „tanító” erőszakra hajlamos beállítottságú, és felszólítja híveit arra, hogy alkalmazzák ők is az agressziót, akkor kiépít egy olyan bázist, amelynek tagjai a nem mozlimok irányában folyamatosan erőszakosak lesznek.

 Hány kopt volt kénytelen elmenekülni Egyiptomból a 2011-es válság során?
– Nincsenek pontos adataim. Azok közül azonban, akik a Mozlim Testvériség miatt elmenekültek, a testvériség bukása után sokan visszatértek hazájukba.

 

Dr. Youssef Khalil, a Magyarországi Kopt Egyház vezetője

– Az Iszlám Állam miatt ugyancsak milliók kénytelenek elmenekülni szülőföldjükről. Hogyan lehetne megfékezni a terrorszervezetet?
– Magyar állampolgárként mondom most a véleményem, nem mint vallási vezető. Mélyen egyetértek Orbán Viktor intézkedéseivel, amelyeket a bevándorlással kapcsolatban hozott. Olvastam azt a szöveget, amelyet a kormányfő a külföldre akkreditált nagykövetek előtt mondott; nagyon örültem annak, hogy van egy európai politikus, aki ennyire tisztában van a kialakult helyzettel, és érti is, mi történik. Azok, akik most Európába jönnek, valójában nem menekültek. Ha azok lennének, mehetnének Szaúd-Arábiába, az emirátusokba, Katarba, azokba az országokba, amelyek dúskálnak a pénzben.

– Amennyiben helyesek a médiában forgó információk, nem is engedik be a menekülteket ezek a gazdag országok.
– Miért nem engedik be? Tudja? Azért, hogy idejöjjenek, és megszállják Európát. Ugyanaz megy végbe most a földrészen, ami ezernégyszáz évvel ezelőtt történt Egyiptomban. Megszállták az országunkat. A koptok naivan elhitték az araboknak, hogy békés szándékkal érkeztek és szeretnének az országban letelepedni.

MINTHA CSAK ÚJRAOLVASNÁM A TÖRTÉNELMET, CSAK MOST SOKKAL GYORSABB A RITMUS. TÍZ ÉV, ÉS AZ EURÓPAIAK NEM TALÁLNAK MAGUKNAK HELYET A SAJÁT ORSZÁGUKBAN.

– Kissé sötét prognózis.
– Valóban borús a jövő. Kihasználják az európai mentalitást, az emberi jogokat, azt, hogy a keresztény értékeket betartják, csak éppen Krisztust veszik ki belőle. Az EU-ban számos kártékony lobbi létezik a keresztény tanítás ellen. A sátán kihasználta, hogy Istent kiutasították Európából. Azok az alapvető keresztény értékek (a másik ember elfogadása, segítése), amelyeket az európai mentalitás még mindig elfogad, okozzák, hogy a földrész megnyitotta a kapuit az iszlám térhódítás előtt.

Kopt keresztények nagyszabású szabadtéri istentisztelete 2011-ben

– A szír polgárháború miatt többmilliónyian voltak kénytelenek az ország határain kívülre menekülni. Kérdés, hogy akik útra kelnek, mind szírek-e, vagy sok ezren csapódnak hozzájuk olyanok, akik szerencsét próbálni érkeznek a kontinensre. Vagy hódítani, ahogy Ön mondta.
– Törökország nem csatlakozhatott az Európai Unióhoz. Erre a törökök úgy reagáltak: akkor ők viszik be az iszlámot Európába, s kiderül, ki uralja majd a másikat. A törökök miért nem istápolják a menekülteket?

– A hírek szerint kétmillió szír van az országukban.
– Ennél bonyolultabb, veszélyesebb a kérdés. Az, hogy Törökország befogad menekülteket, nem jelenti azt, hogy biztosít nekik lakást, élelmet, orvosi ellátást, munkát, egyebet, ahogy Európában képzelik. A migránsok sátrakban tengődnek, télen fáznak, kevés ellátást biztosítanak nekik, azt is inkább önkéntesek, nem az állam. De Libanonban és Jordániában is hasonló a helyzet.

EURÓPAI NAIVITÁS, HOGY EGY MENEKÜLT KÉTSZER ANNYIBA KERÜL, MINT EGY MAGYAR MUNKANÉLKÜLI. NEM IS BESZÉLVE A KÜLÖNBÖZŐ NYELVRŐL, ÉRTÉKRENDRŐL, VALLÁSRÓL.

– Meg lehet állítani a migránsáradatot?
– Már késő. Akik megérkeztek, már bőven elegen vannak. Számoljon utána, mennyibe kerül az államnak, ha valakinek négy felesége van, és mindegyiktől születik öt gyereke, a kormány mindannyiuknak fizeti az iskoláztatást, egészségügyi ellátást. Azután átveszik a magyarok helyét.

– Inkább a németekét vagy a svédekét, leginkább oda tartanak.
– Meg fogják szállni egész Európát. A csalit már bekapta a földrész.

– Integrálhatók még ezek az emberek?
– Egy ateista társadalomba? Az érkezők azzal a szándékkal jönnek, hogy terjesszék az iszlámot, idő kérdése, de Európa mohamedán kontinens lesz. Mert akik érkeznek, abban hisznek, hogy ha nekik köszönhetően az európaiak felveszik az iszlámot, ők a mennyországba kerülnek.

 

Kopt mártírok, akik nem tagadták meg hitüket a lefejezésük előtt

– Szavai szerint a jóléti társadalmak biztosította segély csak az első lépcső?
– Igen, ugyanaz a kéz, amely most segélyért folyamodik, megfogja a kést, és szép lassan ellenünk fordul. Ami most történik, azt már azóta mondom, hogy idejöttem. Mindig azzal vádoltak, hogy gyűlölködő vagyok. És tessék, most minden valóra vált. Ugyanakkor azt is szem előtt kell tartani:

A MOZLIMOK NEM ELLENSÉGEINK, DE NEM SZERETEM AZOKAT A TANÍTÁSOKAT, AMELYEK ERŐSZAKRA SZÓLÍTANAK. KRISZTUS A BÉKÉRE, A SZERETETRE HÍV, MI EZÉRT KÖVETJÜK ŐT. JÉZUS AZT TANÍTJA: SZERESD FELEBARÁTOD! EZÉRT SAJNÁLOM A MOHAMEDÁNOKAT, ÉS IMÁDKOZOM ÉRTÜK.

– Tart attól, hogy a migránsokkal terroristák is beszivárognak Európába?
– Már bent vannak, képek, videók tanúskodnak erről.

– Mit tanácsolna ebben a válságos helyzetben Európa vezető politikusainak?
– A politikához nincs közöm, az egyházaknak viszont azt: közeledjenek még inkább Krisztushoz, híveiket vigyék közelebb Istenhez. Kopogjanak be az emberekhez, kérdezzék meg, hol van a Szentírás és Jézus az életükben. Tanítsák meg az embereket, hogyan kerüljenek közelebb Krisztushoz, és a hitük megerősödik. Nemrég huszonegy vértanú halt meg Líbiában, akiket az Iszlám Állam fejezett le.

Kopt keresztények nagyszabású szabadtéri istentisztelete 2011-ben, a résztvevők közül sokan mártírok lettek. 

TÚLÉLHETTÉK VOLNA, HA ÁTTÉRNEK AZ ISZLÁMRA, DE ŐK ISTENT VÁLASZTOTTÁK, ÉS KITARTOTTAK A HITÜK MELLETT. EZ ANNAK A GYÜMÖLCSE, HOGY MÁR A GYEREKEKNEK IS JÉZUS SZERETETÉT TANÍTJUK, MERT NINCS MÁS MEGMENTŐ RAJTA KÍVÜL, VALÓDI BÉKÉT A SZÍVEKBE CSAK Ő ADHAT, MERT AZT MONDTA: A BÉKESSÉGET ADOM NEKTEK.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

abeeysi.se

(abeeysi.se, 2020.11.09 00:59)


Hello it's me, I am also visiting this site regularly, this site is actually fastidious and the people are truly sharing good thoughts. http://lismo.abeeysi.se/music/bluetooth-hoerlurar-black-friday.php bluetooth hörlurar black friday

Познавательная информация

(Allanhooma, 2020.11.08 20:12)

Привет!
Нашел познавательную информацию на этом сайте: http://wozap.ru :
<a href=http://wozap.ru/video/>самое интересное видео</a> интересное русское видео
Харбинский фестиваль льда и снега http://wozap.ru/foto-prikoly-interesnoe/6934-harbinskiy-festival-lda-i-snega.html
Торосы на Байкале <a href=http://wozap.ru/foto-prikoly-interesnoe/7187-torosy-na-baykale.html> Торосы на Байкале </a>
http://wozap.ru/interesnoe/7834-geroi-igry-prestolov-v-roli-kitayskih-torgovcev.html

abeeysi.se

(abeeysi.se, 2020.11.07 00:37)


This piece of writing will help the internet people for building up new blog or even a blog from start to end. http://saano.abeeysi.se/beautiful-things/lilla-matstaellet-bors.php lilla matstället borås

fire ants remedy

(StephenOxymn, 2020.11.06 15:09)

ibs drug treatment <a href=http://ddbsi.fr/zolpidfr.html>http://ddbsi.fr/zolpidfr.html</a> yohimbe erectile dysfunction

abeeysi.se

(abeeysi.se, 2020.11.06 12:43)


Hello! Do you know if they make any plugins to help with SEO? I'm trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I'm not seeing very good success. If you know of any please share. Thank you! http://smorun.abeeysi.se/trends/hur-hittar-man-aedelstenar-i-sverige.php hur hittar man Г¤delstenar i sverige

billiga sneakers nike aperca.se

(aperca.se, 2020.11.06 05:28)


Wow! At last I got a web site from where I know how to truly obtain valuable data regarding my study and knowledge. prosd.aperca.se/map6.php billiga sneakers nike

probduo.se hög feber och ont i halsen

(probduo.se hög feber och ont i halsen, 2020.11.05 15:26)


I do not know if it's just me or if everyone else experiencing problems with your website. It looks like some of the written text in your posts are running off the screen. Can someone else please comment and let me know if this is happening to them as well? This could be a problem with my browser because I've had this happen previously. Cheers hög feber och ont i halsen probduo.se/map14.php

vagel i Г¶gat orsak aperca.se

(aperca.se, 2020.11.05 09:50)


I like what you guys are up too. This sort of clever work and exposure! Keep up the very good works guys I've included you guys to our blogroll. tege.aperca.se/map9.php vagel i Г¶gat orsak

mögel i bil munhea.se

(munhea.se, 2020.11.04 14:07)


Wow! Finally I got a web site from where I can truly get useful data regarding my study and knowledge. flict.munhea.se/map2.php mögel i bil

probduo.se inspiration till pГҐsk

(probduo.se inspiration till pГҐsk, 2020.11.04 13:03)


I'm gone to tell my little brother, that he should also visit this weblog on regular basis to get updated from hottest information. inspiration till pГҐsk probduo.se/map24.php

hermes bälte kopia aperca.se

(aperca.se, 2020.11.03 16:54)


You actually make it seem so easy with your presentation but I find this matter to be actually something which I think I would never understand. It seems too complicated and extremely broad for me. I am looking forward for your next post, I'll try to get the hang of it! fiagh.aperca.se/map4.php hermes bälte kopia

sasilu.se

(sasilu.se, 2020.11.03 06:57)


I got this web site from my friend who told me on the topic of this website and at the moment this time I am browsing this web site and reading very informative content at this time. sasilu.se/map26.php terra midi gåsägg

herbal products for skin munhea.se

(munhea.se, 2020.11.03 01:45)


I'm amazed, I have to admit. Rarely do I come across a blog that's both equally educative and entertaining, and let me tell you, you have hit the nail on the head. The issue is something too few folks are speaking intelligently about. I'm very happy that I found this in my search for something relating to this. arin.munhea.se/map8.php herbal products for skin

oreiep.se

(oreiep.se, 2020.11.02 05:30)


I love your blog.. very nice colors &amp; theme. Did you make this website yourself or did you hire someone to do it for you? Plz answer back as I'm looking to design my own blog and would like to find out where u got this from. kudos oreiep.se/map9.php indian store gothenburg

kesoplättar med mandelmjöl aperca.se

(aperca.se, 2020.11.01 23:18)


Please let me know if you're looking for a writer for your weblog. You have some really great articles and I think I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I'd really like to write some articles for your blog in exchange for a link back to mine. Please shoot me an email if interested. Thanks! break.aperca.se/map10.php kesoplättar med mandelmjöl

lanba.se

(lanba.se, 2020.11.01 13:40)


Informative article, totally what I wanted to find. lanba.se/map13.php pГҐsar under Г¶gonen huskur

prostatacancer som spridit sig till skelettet munhea.se

(munhea.se, 2020.11.01 13:00)


Hello, after reading this awesome piece of writing i am as well delighted to share my familiarity here with friends. mondd.munhea.se/map8.php prostatacancer som spridit sig till skelettet

enugn.se

(enugn.se, 2020.11.01 03:23)


Hello there, just became aware of your blog through Google, and found that it's really informative. I'm going to watch out for brussels. I'll be grateful if you continue this in future. Numerous people will be benefited from your writing. Cheers! enugn.se/map20.php den magiske kroppen

смотреть сериал сотня бесплатно в хорошем качестве

(WayneHon, 2020.10.31 14:34)

Привет всем! интересный у вас сайт!
Нашел хорошую базу кино: <b> лучшие сериалы бесплатно без регистрации бесплатно </b> <a href=http://inspacefilm.ru/>http://inspacefilm.ru/</a>
Здесь: смотреть лучшие фильмы новинки 2020 онлайн http://inspacefilm.ru/novinki/ список 2019
Здесь: смотреть триллеры вышедшие в хорошем качестве http://inspacefilm.ru/triller/ рейтинг 2019
Тут: http://inspacefilm.ru/8535-epoha-drakona-rozhdenie-iskatelnicy-dragon-age-blood-mage-no-seisen-2012.html Эпоха дракона: Рождение Искательницы / Dragon Age: Blood mage no seisen (2012) смотреть онлайн бесплатно
Здесь: http://inspacefilm.ru/4386-premera-dublirovannogo-treylera-filma-kiber-maykla-manna.html

otertbe.se

(otertbe.se, 2020.10.31 10:06)


Hey! This is my 1st comment here so I just wanted to give a quick shout out and say I genuinely enjoy reading your blog posts. Can you suggest any other blogs/websites/forums that go over the same topics? Thanks a lot! otertbe.se/map1.php revlon shampoo balsam


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24

Következő »